Sanitat

L’Hospital General de València reforma la sala de Cardiologia i Cirurgia Vascular

21/03/2024
L’Hospital General de València reforma la sala de Cardiologia i Cirurgia Vascular
  • L’obra de reforma i condicionament dels 830 m2 de la sala ha suposat una inversió d’1.045.887 euros
  • Les 17 habitacions disposen de monitoratge d’electrocardiografia, tensió arterial no invasiva i saturació d’oxigen

L’Hospital General de València ha abordat una reforma integral de la sala de Cardiologia i Angiologia i Cirurgia Vascular. L’obra de reforma i condicionament dels 830 m² d’esta sala ha suposat una inversió d’1.045.887 euros.

Amb la nova redistribució dels espais, la sala té un total de 31 llits d’hospitalització, distribuïts en 17 habitacions, 14 de les quals són dobles i tres, individuals. A més, esta reforma suposa posar fi a les habitacions de quatre llits en este hospital.

El cap del Servici de Cardiologia, Rafael Payá, ha explicat que abans de la reforma “no disposàvem d’habitacions individuals, que són molt importants en pacients que necessiten qualsevol classe d’aïllament. Totes les habitacions disposen de monitoratge d’electrocardiografia, tensió arterial no invasiva i saturació d’oxigen, i amb un monitor que centralitza tota informació”.

A més, es disposa de sis unitats de telemetria també centralitzades en el mateix monitor, la qual cosa permet al pacient més autonomia i confort i iniciar la mobilització primerenca per a evitar altres riscos associats, així com la possibilitat d’acurtar l’estada hospitalària.

Amb la reforma s’ha habilitat també una habitació per a cardioversions, que és un procediment en el qual s’utilitzen xocs elèctrics sincronitzats per a restablir un ritme cardíac normal. En esta habitació s’atén tant els pacients ambulatoris com els ingressats, perquè possibilita l’accés de llits hospitalaris per a realitzar estos tractaments amb les màximes condicions de seguretat.

“Esta reforma suposa una important millora i modernització, que redunda en el confort, la seguretat i les cures dels pacients, així com en la qualitat del treball dels professionals sanitaris”, hi ha afegit Payá.

Per a dur-ho a terme, s’han redistribuït els espais per a augmentar la comoditat i l’ergonomia en el treball. En este sentit, s’ha millorat l’espai i la distribució de la zona clínica i de la zona de tractaments.

Galeria d'imatges