Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Les Arts

‘Les Arts és Flamenco’ es rendix davant la nissaga de ‘Los Sordera’ amb Vicente Soto i la seua filla Lela Soto

21/03/2024
‘Les Arts és Flamenco’ es rendix davant la nissaga de ‘Los Sordera’ amb Vicente Soto i la seua filla Lela Soto
  • L’actuació serà el dissabte, 23 març, acompanyats per Antonio Malena i Vicente Santiago (guitarres), i amb Manuel Blanco i Ángel Peña en les palmes i jaleos
  • María Toledo, ‘la flamenca del piano’, i la puresa del cante de José de la Tomasa, són les pròximes propostes del cicle al Teatre Martín i Soler

 

El Palau de les Arts Reina Sofia reprén la seua activitat amb l’essència més pura del flamenc de la mà d’una de les nissagues de cantaors més respectades, ‘Los Sordera’, en una actuació ineludible de Vicente Soto ‘Sordera’ i la seua filla Lela Soto este dissabte, 23 de març, a les 19.00 hores al Teatre Martín i Soler.

‘Les Arts és Flamenco’ continua així la seua aposta per portar a València els noms consagrats del gènere i les noves veus del cante per a mostrar la riquesa i diversitat del gran emblema artístic de la cultura espanyola.

Vicente Soto ‘Sordera’, fill del llegendari Manuel Soto Monje, més conegut com ‘El Sordera’, és per dret propi un dels cantaors de referència en l’actualitat. Amb una extensa carrera professional, que inclou tretze discos en solitari, onze espectacles originals de flamenc i nombrosos premis, el de Jerez de la Frontera destaca per la seua presència internacional, amb actuacions en temples de la lírica com La Scala de Milà o el Théâtre du Châtelet de París.

‘Sordera’ actuarà a Les Arts juntament amb la seua filla Lela, l’hereva més jove del llegat de ‘La Casa de Los Sordera’, que, després de deixar arrere els seus inicis més pròxims al pop, sobreïx com un dels nous valors del cante més clàssic.

Acompanyats pels guitarristes Antonio Malena i Vicente Santiago, a més de Manuel Blanco i Ángel Peña a càrrec de les palmes i jaleos, pare i filla oferiran al públic valencià un manifest sonor que recull des dels cantes primitius fins als més avantguardistes del flamenc.

‘Les Arts és Flamenco’ continuarà fins al final de temporada amb les actuacions de María Toledo, ‘la flamenca del piano’ (20 d’abril) i la puresa del cante de José de la Tomasa (31 de maig).

 

Galeria d'imatges