Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Habitatge públic

La Vicepresidència Segona posa en marxa un nou espai d’atenció en el grup d’habitatges socials de l’edifici La Pinaeta a Sagunt

21/03/2024
La Vicepresidència Segona posa en marxa un nou espai d’atenció en el grup d’habitatges socials de l’edifici La Pinaeta a Sagunt
  • El secretari autonòmic d’Habitatge inaugura esta nova oficina, que tindrà un cost anual de 25.000 euros
  • Este nou espai de mediació social se suma a altres dos que la Generalitat té en funcionament en els grups de Baladre II i Baix Vies
  • Sebastián Fernández afirma que “després de nombrosos anuncis i incompliments del Botànic, Sagunt tindrà per fi la promoció de VPO més important que s’haja executat en els últims huit anys”

 

El secretari autonòmic d’Habitatge, Sebastián Fernández, ha inaugurat el nou espai d’atenció i proximitat situat a la planta baixa de l’edifici La Pinaeta, al carrer Miguel Mihura núm. 12 de Sagunt.

El grup de La Pinaeta el componen 76 habitatges que formen part del patrimoni públic d’habitatge de la Generalitat, gestionat per l’EVha. El passat 16 de gener, el DOGV va publicar la resolució de la vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge per la qual s’iniciava el procediment d’adjudicació de 31 habitatges buits d’este edifici. D’estos, 20 habitatges estaven destinats per a jóvens menors de 35 anys, 10 per a majors de 60 anys i un habitatge adaptat per a una unitat de convivència amb algun dels seus membres amb diversitat funcional. Actualment està en procés l’adjudicació de 18 d’estos 31 habitatges.

Este espai, atés per l’equip de mediació de l’empresa La Factoría, està compost per una treballadora social, una integradora social i dos conserges. Este servici es finança a través del Programa Comunitat Valenciana Fons Social Europeu Plus (FSE+) 2021-2027 i suposa una inversió anual de 25.000 euros.

Els equips de mediació que la Vicepresidència Segona disposa en 25 grups d’habitatge públic ajuden els residents en diferents aspectes com la tramitació de les necessitats dels adjudicataris, la resolució de problemes relacionats amb la millora de la convivència, el manteniment dels immobles i la gestió en les comunitats veïnals. Estos equips també es coordinen amb altres entitats i organitzen actuacions comunitàries, com ara campanyes de sensibilització i informació.

Tal com ha expressat el secretari autonòmic, “l’obertura d’este espai d’atenció a les persones que residixen en els habitatges del parc públic posa de manifest el compromís del Consell per garantir l’accés a l’habitatge digne i assegurar un entorn de convivència adequat”.

Atés el volum del parc públic de la Generalitat a Sagunt, la Conselleria disposa d’altres dos espais d’atenció en els grups d’habitatge Baladre II i Baix Vies.

L’EVha gestiona a Sagunt un total de 832 habitatges del patrimoni públic de la Generalitat. Els grups més nombrosos són Baladre I, amb 488 habitatges, Baladre II, amb 113 habitatges, Sagunt Baix Vies, amb 133 habitatges, i La Pinaeta, amb 76 habitatges.

A l’acte d’inauguració han assistit també el director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Ernesto Fernández, la subdirectora d’Intervenció Social de l’entitat, Teresa Simón; la regidora de Servicis Socials, Nuria Carbó, i altres regidors de la corporació municipal, així com la coordinadora autonòmica de La Factoría, Inés Cárdenas.

200 habitatges de protecció pública a Sagunt

Sebastián Fernández ha participat en la inauguració oficial d’este espai d’atenció dos dies després d’haver firmat amb el Ministeri d’Habitatge i Agenda Urbana l’acord bilateral que permetrà el Consell promoure la construcció de 685 habitatges protegits per a lloguer assequible. D’estos, 200 habitatges se situaran a Sagunt, amb una inversió total de 29,5 milions d’euros, la qual cosa beneficiarà més de 500 futures persones usuàries.

En este sentit, el secretari autonòmic ha expressat la seua satisfacció per este important fet i ha afirmat que “després de nombrosos anuncis i incompliments reiterats del Consell del Botànic, ara sí, amb el govern del president Mazón, Sagunt tindrà per fi la promoció d’habitatge de protecció pública més important que s’haja executat en els últims huit anys”.

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, a través de l’EVha, té previst iniciar els tràmits de licitació de les obres, en concurrència competitiva, mitjançant concurs de dret de superfície, el pròxim mes d’abril. La data estimada per a la finalització de les obres és juny de 2026.

Sebastián Fernández ha sol·licitat de l’Ajuntament de Sagunt la màxima implicació en la tramitació de les llicències municipals d’obra per l’interés general d’estes. Així mateix, ha assenyalat que “després d’aconseguir desbloquejar els fons NextGenerationEU que el Botànic no va sol·licitar al Ministeri, ara toca aplicar criteris de simplificació administrativa que garantisquen el compliment dels terminis marcats per Europa per a la finalització de les actuacions incloses en el Pla de recuperació, transformació i resiliència”.

Altres actuacions de rehabilitació

En l’actualitat, la Generalitat té en marxa diferents actuacions de rehabilitació i regeneració urbana en l’àmbit de barri al municipi de Sagunt.

Es tracta d’intervencions en un total de 826 habitatges, corresponents als grups de Baladre I i Baladre II, amb una inversió que ronda els 10 milions d’euros, dins del Programa d’ajudes a les actuacions de rehabilitació en l’àmbit de barri de fons NextGenerationEU, gestionades per l’administració autonòmica.

 

Galeria d'imatges