President

Carlos Mazón ret homenatge als regants per la seua “heroïcitat i exemplaritat” en la lluita contra la desertificació

21/03/2024
Carlos Mazón ret homenatge als regants per la seua “heroïcitat i exemplaritat” en la lluita contra la desertificació
  • Subratlla que el transvasament “és irrenunciable perquè es tracta del futur d’esta terra”
  • Destaca la unió entre Generalitat i Diputació d’Alacant per a la “defensa jurídica i dels nostres drets en matèria hídrica”
  • El president de la Generalitat ha mantingut una trobada amb regants de la província d’Alacant
Rojales.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha retut homenatge este dijous al sector dels regants, als quals ha qualificat d’“herois i referents, exemple de l’horta d’Europa que lluita perquè no entre el desert per Alacant o per Múrcia al continent”.

Carlos Mazón ha fet estes declaracions durant la trobada mantinguda amb regants de la província d’Alacant, a la qual també han assistit la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas; el president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez, i alcaldes del Baix Segura.

El cap de l’executiu valencià ha mostrat el seu suport als regants que exercixen un paper fonamental per a evitar la desertificació, “en lloc de menystindre’ls, com desgraciadament fan institucions europees i el Govern d’Espanya”.

Igualment, ha mostrat la seua satisfacció per la declaració conjunta subscrita este mateix matí amb el president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras, “en defensa de l’aigua per a tots els espanyols i no en contra de ningú”. “Eixe és l’esperit de Regs de Llevant des de fa anys i continuarà sent un referent per a nosaltres”, hi ha afegit.

Així, ha reiterat la necessitat d’aconseguir un pacte nacional de l’aigua que incloga els transvasaments com a sistema per a una millora de la distribució de l’aigua a Espanya i ha qualificat d’“irrenunciable” el transvasament Tajo-Segura, perquè “es tracta del futur de la nostra terra”.

Així mateix, ha destacat la unió entre Generalitat i Diputació d’Alacant “per a la defensa jurídica dels nostres drets i per a buscar solucions hídriques des del rigor i la solidaritat”.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón