Presidència

La Generalitat i l’Ajuntament de València han tramitat ajudes urgents a 112 famílies afectades per l’incendi de Campanar

22/03/2024
  • Després d’un mes, totes les ajudes certificades per l’Ajuntament s’han concedit per un import de 818.000 euros
  • Les mesures anunciades pel president de la Generalitat, Carlos Mazón, i l’alcaldessa de València, María José Catalá, s’han resolt amb celeritat
  • S’ha gestionat la moratòria del pagament de les hipoteques i s’han publicat les bases de la convocatòria d’ajudes al lloguer

Presidència de la Generalitat i l’Ajuntament de València han tramitat les ajudes urgents per a 112 famílies afectades per l’incendi dels edificis del barri de Campanar. Això suposa el 100 % de les ajudes que han sigut certificades per l’Ajuntament i l’import ascendix a 818.000 euros.

Esta és una de les mesures que van ser anunciades pel president de la Generalitat, Carlos Mazón, i l’alcaldessa de València, María José Catalá, i van dirigides a sufragar despeses de primera necessitat i ajudes per lloguer d’habitatge.

Quan es complix un mes de l’incendi infaust, també s’han resolt amb celeritat altres disposicions que es van adoptar per a pal·liar les necessitats de les persones afectades, com, per exemple, l’expedició del 100 % de les targetes sanitàries SIP i l’entrega de la targeta per a transport gratuït en FGV i ATMV a tots els damnificats.

A més, s’ha proporcionat assistència psiquiàtrica i psicològica permanent amb ubicació en el Departament Salut Mental del carrer Flora de València i s’ha procedit a la instal·lació del servici de teleassistència als dependents residents que l’han sol·licitat.

En l’àmbit de l’habitatge, s’ha gestionat la moratòria en el pagament de les hipoteques i s’han publicat les bases de la convocatòria d’ajudes al lloguer.

En estos moments, els departaments tècnics de les dos administracions treballen a ultimar les ajudes fiscals consistents en la fixació de tipus 0 en l’Impost de Transmissions Patrimonials per als afectats que adquirisquen un nou habitatge habitual i també a eliminar el cànon de l’aigua dels habitatges afectats per l’incendi.