President

Carlos Mazón: “Volem equiparar en llibertat i igualtat el valencià amb el castellà”

22/03/2024
  • Defén una llei que permetrà als pares decidir sobre l’educació dels seus fills i no “els despatxos intervencionistes dels polítics”
  • El projecte preveu la lliure elecció de llengua vehicular i en quina llengua cooficial vol examinar-se l’alumne
  • Esta nova legislació suposarà un “avanç per a la llibertat i la futura competitivitat dels nostres alumnes”, en la qual tots siguen iguals
Castelló de la Plana.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha declarat que la Proposició de Llei de Llibertat Educativa equipararà “en llibertat i igualtat al valencià amb el castellà”. Una Llei que permetrà als pares decidir sobre l'educació dels seus fills i no dependre “dels despatxos intervencionistes dels polítics”.

Carlos Mazón ha reiterat la potestat dels pares a l'hora de triar l'educació dels seus fills i “que no depenga del vaivé intervencionista d'un govern o d'un altre”.

Així mateix, Mazón ha recordat les primeres mesures d'este Consell com l'eliminació de l'Oficina de Dret Lingüístics “que es va copiar del procés separatista català” i es va convertir en una espècie de policia lingüística a les aules.
La nova Llei de Llibertat Educativa recupera el sentit de l'exempció del valencià en les zones castellanoparlants, tal com establix la Llei d’Ús ja que “no pot ser que estiguen exempts de l'assignatura de valencià i alhora estiguen obligats a donar troncals en valencià, és una contradicció en si mateixa” ha assenyalat el president.

El projecte contempla a més la lliure elecció de llengua vehicular i l'elecció d'en quina llengua cooficial s'examina l'alumne.

Per al cap del Consell, esta nova legislació suposarà un “avanç per a la llibertat i la futura competitivitat dels nostres alumnes” en la qual tots siguen iguals per a poder triar lliurement.

Reforma cap a la concòrdia i la llibertat

El cap del Consell també ha valorat la nova Llei de Concòrdia que pretén “menys memòria esbiaixada i més futur de concòrdia per a tots”. Una llei que contemple totes les sensibilitats i supose “una reforma cap a la concòrdia i la llibertat” en “el nostre plantejament d'ajuntar a tota la Comunitat Valenciana en comptes de continuar separant”.