Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
IVC Dansa

L’Institut Valencià de Cultura porta el flamenc de la ‘bailaora’ Leonor Leal a Espai LaGranja

25/03/2024
L’Institut Valencià de Cultura porta el flamenc de la ‘bailaora’ Leonor Leal a Espai LaGranja
  • La bailaora impartirà un taller sobre els recursos tècnics i conceptuals del flamenc el dimarts, 26 de març, a les 11.00 hores
  • El taller forma part del cicle de Metodologies Pràctiques d’Espai LaGranja

 

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Insitut Valencià de Cultura (IVC), porta a Espai LaGranja els recursos tècnics i conceptuals del flamenc de la bailaora Leonor Leal el dimarts, 26 de març, a les 11.00 hores.

En este taller, que forma part del cicle de Metodologies Pràctiques d’Espai LaGranja, Leonor Leal partix del seu interés a trobar i llegir textos escrits per diferents bailaors, sorgits ‘des del cos’ i el seu ‘saber’ en el flamenc.

La seua cerca i l’absència d’este tipus de textos escrits, la va portar a desenvolupar esta reflexió on compartix amb públic professional i aficionat tot eixe món intern ple d’imatges, sensacions i coneixements que s’usen en la transmissió d’un cos a un altre per a arribar un dia a ballar.

Leonor compartix tota eixa filosofia del flamenc encarnat en el moviment, la seua relació amb la paraula i amb altres arts visuals. Balla i parla per a exemplificar tot això i conta anècdotes en el seu camí com a bailaora i creadora.

A més, la creadora apuntarà part de la seua proposta ‘Disidanzas. Flamenco, cuerpos, relatos que bailar’, un projecte que aborda el flamenc com a ferramenta d’expressió oberta per a millorar la vida de dones en situació de vulnerabilitat.

Leonor Leal

Leonor Leal (Jerez de la Frontera, 1980) és bailaora de flamenc i investigadora independent amb una formació sòlida en Dansa Clàssica i Espanyola. Les seues propostes escèniques li permeten abordar el cos, la música, la veu o l’espai des de la necessitat d’un llenguatge propi i específic que acompanyen les seues investigacions.

Després de passar per companyies de flamenc de la talla d’Andrés Marín, Antonio el Pipa, Cristina Hoyos, Javier Barón i molts altres artistes i músics, comença a crear les seues pròpies peces en 2008. Diversos premis i guardons formen part de la seua trajectòria, així com una gran experiència com a docent. Des de 2015 treballa en altres formats escènics com el teatre musical, conferències ballades i teatre documental.

Actualment, Leonor Leal impartix classes dins del màster universitari d’Arts de l’Espectacle Viu de Sevilla i pertany al grup d’investigació i creació escènica ARTEA.

 

Galeria d'imatges