Agricultura, Ramaderia i Pesca
Desenvolupament rural

Aguirre reivindica les iniciatives d’agroturisme que suposen un impuls al desenvolupament rural i el relleu generacional a les comarques d’interior

25/03/2024
Aguirre reivindica les iniciatives d’agroturisme que suposen un impuls al desenvolupament rural i el relleu generacional a les comarques d’interior
  • El conseller d’Agricultura visita el Projecte Origen a Moixent, centrat en la rehabilitació de masies, l’agricultura sostenible i el comerç de proximitat, impulsant l’arrelament de les persones al seu territori
  • El projecte consistix a rehabilitar cases de camp derruïdes, plantar cultius propis de la zona i produir vins i olis de qualitat

 

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha destacat les iniciatives que suposen un impuls a les comarques d’interior “no solament per al turisme, sinó també el desenvolupament rural i el relleu generacional”.

Així ho ha reflectit en la seua visita a Moixent, on ha volgut conéixer de primera mà el Projecte Origen, impulsat per l’empresari Manuel García-Portillo, amb la idea de deixar empremta en la terra on va viure la seua infantesa a partir d’un model empresarial de desenvolupament rural “per i per al territori”. El projecte se centra en la rehabilitació de masies, l’agricultura sostenible i el comerç de proximitat, impulsant l’arrelament de les persones al seu territori.  

El conseller s’ha mostrat partidari d’evitar l’abandó de terres agràries, lluitar contra el despoblament, i fomentar el relleu generacional, i ha aplaudit esta iniciativa, que contribuïx a recuperar masies i cultius abandonats, al mateix temps que recupera la gastronomia local i el comerç de proximitat.

En la seua visita a la zona, Aguirre ha subratllat la importància d’esta mena d’iniciatives d’agroturisme que suposen un retorn a les arrels, i als productes locals de qualitat, “que transmeten la passió pel territori i pel que és autòcton”, en paraules de l’impulsor del Projecte Origen.

En este cas, a la rehabilitació de masies abandonades s’unix la producció i venda de vins i olis propis, rutes guiades per la història de la comarca, jornades divulgatives i hostalatge i restauració rural.

El conseller ha enaltit la trajectòria de García-Portillo, que ha rebut multitud de premis i reconeixements com el Premi Acció Social de Valencia Plaza, pel seu Projecte Origen o el Premi Agro Trajectòria del diari Levante-EMV.

 

Galeria d'imatges