Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
Universitats

Rovira: “Les universitats valencianes estan a l’avantguarda de la generació d’ocupació i riquesa a la Comunitat Valenciana”

25/03/2024
Rovira: “Les universitats valencianes estan a l’avantguarda de la generació d’ocupació i riquesa a la Comunitat Valenciana”
  • Durant la presentació de l’informe ‘Les contribucions socials i econòmiques de les universitats públiques valencianes’
  • El conseller d’Educació destaca l’atracció de talent i la retenció de capital humà de les universitats, la qual cosa augmenta la competitivitat a escala global

 

El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha destacat que “les universitats, a més de formar les futures generacions, tenen un paper determinant en la promoció de la innovació, la transferència de tecnologia i el desenvolupament social”. “Les nostres universitats estan a l’avantguarda de la generació d’ocupació i riquesa a la Comunitat Valenciana” ha afegit.

Rovira ha fet estes declaracions durant la presentació de l’informe ‘Les contribucions socials i econòmiques de les universitats públiques valencianes’, elaborat per l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (Ivie).

Així mateix, el conseller d’Educació ha destacat que “en oferir programes acadèmics de qualitat i oportunitats de recerca i desenvolupament, les nostres institucions acadèmiques no solament enfortixen el capital humà local, sinó que també atrauen estudiants, investigadors i professionals de tot el món, i d’esta manera enriquixen la nostra Comunitat i augmenten la nostra competitivitat a escala global”.

En este sentit, Rovira ha indicat que “les nostres universitats no són simplement centres d’ensenyament i investigació, sinó també motors de canvi, creativitat i excel·lència”.

Segons José Antonio Rovira, “en analitzar l’informe de l’Ivie observem que darrere de cada número i cada estadística hi ha històries d’èxit, de superació i d’impacte positiu. Des dels estudiants que troben inspiració i oportunitats a les nostres aules, fins als investigadors el treball dels quals transforma la nostra comprensió del món que ens envolta”.

El conseller ha reafirmat el compromís de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació per a donar suport i enfortir l’educació superior a la Comunitat Valenciana. “Reconeixem que invertir en les nostres universitats és invertir en el futur de la nostra regió, en la pròxima generació de líders, innovadors i pensadors crítics que donaran forma al món de demà”.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Conseller José Antonio Rovira