Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport

El Consell aprova el nomenament de María Luisa Ayuso com a nova gerent de l’IVAM

26/03/2024
  • Ayuso compta amb el reconeixement com a Best Lawyer of the year en 2018 i 2020; i el Best Lawyer en 2019, 2021, 2022 i 2023
  • El Ple ha aprovat també el cessament de Núria Enguita com a directora de l’Institut Valencià d’Art Modern

 

El Ple del Consell ha aprovat el decret pel qual es nomena María Luisa Ayuso González-Montagut com a nova gerent de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), a proposta de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, una vegada finalitzats els treballs de la comissió de valoració constituïda per a la seua selecció, que va adoptar la decisió el passat 8 de març.

El nomenament tindrà una duració de quatre anys, prorrogables fins a altres quatre, amb un procés previ de l’avaluació de la gestió realitzada durant la gerència, tal com es recull en les bases de la convocatòria pública, que va ser publicada en el DOGV el passat 4 de gener de 2024.

María Luisa Ayuso ha sigut reconeguda com a Best Lawyer of the year en 2018 i 2020; i el Best Lawyer en 2019, 2021, 2022 i 2023. Llicenciada en Dret per la Universitat de València, és sòcia del despatx d’advocats Ayuso Legal des de 2014, on fins al moment actual ha exercit el seu treball com a experta en assessorament jurídic integral a entitats públiques i privades, des de l’òptica del dret públic, penal, mercantil i civil, especialment dirigit al compliment normatiu.

En este sentit, té una àmplia experiència en la implantació de models de compliment normatiu i codis ètics i de conducta, i ha exercit també funcions d’assessorament dels òrgans d’administració de diferents entitats, públiques i privades, i de gestió dels canals de denúncies o compliment ètic.

A més, ha participat en la implantació integral del model de compliment normatiu de l’IVAM i en el seguiment del seu comité de compliment i la gestió del canal ètic, àmbits en els quals ha dut a terme també labors de formació al personal en matèria de compliment normatiu, contractació pública i conflictes d’interessos.

Així mateix, ha participat en la redacció i elaboració del codi ètic de l’Institut Valencià de Conservació, Restauració i Innovació (IVCR+i), també dependent de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport.

Ayuso forma part també del torn d’ofici des de 2017, on ha exercit les seues funcions com a advocada en les especialitats de contenciós administratiu i dret laboral.

D’altra banda, des de 2016 és delegada per a la Comunitat Valenciana de l’ONG de cooperació internacional i acció social CESAL, amb la coordinació i gestió tècnica i econòmica de diferents projectes i programes de cooperació internacional finançats per la Generalitat.

Així, coordina equips en esta matèria a la República Dominicana, Haití, El Salvador i el Perú, i també desenvolupa la coordinació i seguiment tècnic i econòmic de projectes d’acció humanitària d’emergència a Ucraïna i amb persones desplaçades veneçolanes al Perú.

També és responsable del projecte d’inserció sociolaboral a València finançat per MITES i Iberdrola-UNICEF per a la integració de persones jóvens desocupades.

D’altra banda, el Ple del Consell ha acordat també el cessament de Núria Enguita Mayo com a directora de l’IVAM, després d’haver presentat la seua dimissió d’este càrrec el passat 22 de febrer.