Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

Educació ultima un protocol davant les agressions a docents i incorporarà formació en la prevenció i cura de la salut mental

26/03/2024
  • Les direccions generals d’Inclusió Educativa, Personal Docent i Funció Pública han donat llum verda a l’esborrany de resolució “en el qual s’establix el protocol de suport, assessorament i acompanyament”
  • En el protocol s’inclou personal docent i no docent

 

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació ultima un protocol davant les agressions a docents en l’exercici de la seua funció i incorporarà formació en la prevenció i cura de la salut mental.

El conseller José Antonio Rovira ha explicat que la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa, la Direcció General de Personal Docent i la Direcció General de Funció Pública han donat llum verda a l’esborrany de resolució “en el qual s’establix el protocol de suport, assessorament i acompanyament al personal dels centres educatius davant d’agressions produïdes en l’exercici de les seues funcions”.

Rovira ha recordat que des del mes de desembre la Conselleria està treballant en l’actualització del decret 195/2022, que regula la convivència en el sistema educatiu. “I es treballa en diferents fronts, com la regulació de l’ús dels mòbils, les agressions entre alumnat i les agressions a docents”.

El titular d’Educació ha explicat que en el protocol s’inclou el personal docent i no docent que exercix les seues funcions en els centres educatius.

“El passat 22 de març, en una reunió entre la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa i la Direcció General de Personal Docent, es van concretar i van definir els procediments pendents. S’està donant prioritat a esta qüestió per a publicar la resolució en la qual es preveu un protocol específic que reculla la singularitat, atenció, acompanyament i seguiment de tots els casos d’agressió al personal dels centres educatius”, ha assenyalat.

El conseller ha indicat que l’anterior Govern Valencià va fer una resolució “que mai es va fer efectiva, per la qual cosa mai es va arribar a aplicar” i ha afegit que donar cobertura al professorat “és una prioritat per a la Conselleria”.

Així, ha explicat que, a més del protocol davant les agressions, s’ha decidit treballar en la formació sobre salut mental per a la seua cura i prevenció amb sessions en els mesos d’abril, maig, juny i juliol. “S’està treballant en un pla de salut mental que entrarà en funcionament el pròxim curs. Era un compromís del president Mazón que es desenvolupa conjuntament per part de tres conselleries: Sanitat, Educació i Servicis Socials”, ha recordat. Amb este pla, a partir del pròxim curs cada àrea de salut disposarà d’un psicòleg clínic que atendrà els centres educatius.