Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Institut Valencià d’Art Modern

L’IVAM torna a organitzar la ‘Juguetoría’ i l’activitat ‘La guerrilla’ per a disfrutar d’unes Pasqües en família

26/03/2024
L’IVAM torna a organitzar la ‘Juguetoría’ i l’activitat ‘La guerrilla’ per a disfrutar d’unes Pasqües en família
  • Del 26 de març al 7 d’abril, l’IVAM activa el seu programa especial ‘La Pasqua a l’IVAM’ amb visites comentades, experimentació i joc al museu

L’Institut València d’Art Modern (IVAM) reactiva els seus tallers familiars ‘Juguetoría’ i ‘La guerrilla de l’IVAM’ amb motiu de les vacacions de Pasqua.

Els tallers s’emmarquen dins del programa específic ‘La Pasqua a l’IVAM’ que reunix, del 26 de març al 7 d’abril, diferents propostes d’experimentació i joc en família. Les activitats partixen de la curiositat i la creació artística i estan dirigides a públics diversos.

A més, s’oferirà la projecció del documental Ciència de les dones: experiència en la cadena tèxtil des de l’Ayllu Mayor Qaqachaka, amb la participació de l’artista i investigadora indígena, Elvira Espejo, així com diferents visites comentades a les exposicions en l’IVAM Centre Julio González.

La ‘Juguetoría’ és una instal·lació de joc lliure dirigida a la primera infància. El taller transforma l’IVAM en una factoria d’experiències lúdiques a través d’una instal·lació d’objectes que es convertixen en joguets diferents amb cada gest, decisió i acció compartits.

Esta col·lecció particular de peces, dissenyades per Sara San Gregorio i produïda per Alicia Gutiérrez per a l’IVAM, anima els xiquets a explorar amb llum, reflexos, volum, textures o construccions.

D’altra banda, ‘La guerrilla de l’IVAM’ és una proposta de Gema Gil que gira entorn d’una selecció de peces de la col·lecció del museu en les quals es proposa reconéixer les dones artistes.

Visites especials a les exposicions

El dimarts 26 de març, l’IVAM proposa un acostament a l’exposició ‘popular’ des de la diversitat de veus, accents i sensibilitats que conformen ‘Poliglotisme’, el laboratori de narratives impulsat en 2021 per l’IVAM.

A més, els dies 29, 30 i 31 de març i 6 i 7 d’abril s’oferiran visites comentades, de la mà de l’equip de mediació del museu, a les exposicions ‘popular’, ‘Escena I. Fer paisatge’, ‘La fotografia al mig’, ‘Sempere a París’ i ‘Ser artista. Julio González’, totes compostes per obres procedents dels fons de l’IVAM.

En total s’exhibixen més de 2.000 peces, la qual cosa constituïx una oportunitat per a aproximar-se a la important col·lecció d’art de l’IVAM amb motiu del seu 35 aniversari.

Projecció: Ciència de les dones

El dimecres 27 de març es projectarà el documental Ciència de les dones: experiència en la cadena tèxtil des de l’Ayllu Mayor Qaqachaka, amb la participació d’Elvira Espejo Ayca, destacada artista vinculada al tèxtil, gestora cultural i investigadora indígena.

El documental acosta la iniciativa pròpia que van emprendre les comunitats de pastors andins per a millorar la seua producció tèxtil, amb un programa de rescat dels tints naturals de la regió en el context de la crisi econòmica que va travessar Bolívia en els anys huitanta.

El projecte presenta una percepció integral de tot el treball que subjau a esta iniciativa: la reconstrucció i recuperació de tota una tecnologia, de tota una ‘ciència de les dones’ de la regió andina.

Galeria d'imatges