Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
Dia de l’Esport a Pego

La Generalitat i la Fundació Trinidad Alfonso col·laboren per a convertir la Comunitat Valenciana en la ‘Comunitat de l’Esport’

26/03/2024
La Generalitat i la Fundació Trinidad Alfonso col·laboren per a convertir la Comunitat Valenciana en la ‘Comunitat de l’Esport’
  • Vicente Barrera i José Antonio Rovira assistixen a la celebració a Pego del Dia de l’Esport per a fomentar l’activitat esportiva escolar
  • En esta 9a edició participen més de 350.000 escolars de 1.050 centres educatius en 18 localitats, amb activitats entorn dels jocs olímpics i paralímpics

 

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, i la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació col·laboren amb la Fundació Trinidad Alfonso en l’organització de la 9a edició del Dia de l’Esport per a convertir la Comunitat Valenciana en la ‘Comunitat de l’Esport’.

El vicepresident Vicente Barrera i el conseller José Antonio Rovira han assistit a Pego a la celebració d’esta activitat, en la qual este any 1.050 centres educatius de Primària i Secundària organitzen una activitat esportiva amb motiu del Dia Internacional de l’Activitat Física que se celebra el pròxim 6 d’abril per a, d’esta manera, inculcar la pràctica de l’esport des d’edats primerenques.

En concret, en esta edició participen més de 350.000 escolars de centres situats en 18 localitats de la Comunitat Valenciana que durant este dimarts organitzen diferents proves esportives i activitats entorn de la temàtica dels jocs olímpics i paralímpics.

Vicente Barrera ha assenyalat la importància de “conscienciar sobre els hàbits saludables als més xicotets”, dins dels quals la pràctica de l’esport “ocupa un lloc prioritari. Es tracta d’un valor intrínsec a la nostra societat, a la nostra vida, que cada vegada té més importància”.

En este sentit, ha destacat l’aposta que des del seu departament s’està fent no solament perquè la Comunitat Valenciana aculla grans esdeveniments esportius sinó també per “impulsar l’esport base, treballant des de baix, amb la ‘llavor’ de l’esport, amb els xiquets, els jóvens, les famílies, ja que ací està el futur del nostre esport que encarna valors i principis importantíssims per al desenvolupament humà i per al benestar de la nostra societat”.

Per això, ha volgut reivindicar esta iniciativa de la Fundació Trinidad Alfonso, que “està en sintonia amb les iniciatives que impulsa la Generalitat per a la promoció de l’esport entre els més jóvens”. A més, es demostra que els centres escolars són ‘proesport’, prova d’això és que a la Comunitat Valenciana disposem de quasi 900 centres CEPAFE (Centre Educatiu Promotor de l’Activitat Física i l’Esport).

Barrera ha destacat també el “gran treball del professorat de centres educatius i tècnics municipals en la promoció d’iniciatives esportives. El seu esforç i dedicació ens impulsen a millorar les nostres línies de treball i obrir noves vies de col·laboració”.

Per la seua part, el conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha destacat la importància de l’esport “ja que no és només una activitat física, sinó que també enfortix l’esperit d’equip, la disciplina i la superació personal”.

“L’esport és una ferramenta per al creixement integral dels nostres estudiants. A través de la seua participació en diverses disciplines esportives, aconseguixen desenvolupar habilitats físiques i aprenen a treballar en equip, potenciant el lideratge i la resiliència” ha afegit Rovira.

Així mateix, el conseller d’Educació ha volgut reconéixer la implicació dels centres participants en esta jornada, “aplaudim la dedicació i compromís amb l’esport que tant professors com alumnes demostren amb accions com la de hui”.

Finalment, José Antonio Rovira ha assenyalat que espera que “este dia de l’esport ens recorde a tots la importància de mantindre un estil de vida actiu i saludable”.

Impuls a l’esport en els col·legis

Cal destacar que la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport i la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació impulsen diversos programes de promoció de l’esport i activitat física en centres educatius, entre els quals es troba el desenvolupament dels projectes d’esport, activitat física i salut en els centres CEPAFE, així com les iniciatives ‘Esport a l’escola’, ‘Pilota a l’escola’, ‘Aula ciclista’, els ‘Jocs Esportius’ i el programa ‘Blau’ d’activitats nàutiques.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Conseller Jose Antonio Rovira

Conseller Vicente Barrera