President
Trobades empresarials COEVAL

Carlos Mazón apel·la a un marc de “moderació i estabilitat” per a avançar en “qüestions essencials” per a la Comunitat

26/03/2024
Carlos Mazón apel·la a un marc de “moderació i estabilitat” per a avançar en “qüestions essencials” per a la Comunitat
  • Enfront de “huit anys de polítiques de divisió i de demonitzar l’empresa”, reivindica “la trobada, el diàleg i la unitat” per a abordar els reptes del nostre territori, com ara millors infraestructures
  • Subratlla el canvi iniciat a la Comunitat Valenciana amb la reforma fiscal, la reducció del gasto polític, del dèficit i del sector públic instrumental, així com la simplificació burocràtica i l’aposta per les polítiques socials eficients
  • Manifesta la seua incomprensió perquè “els partits que van governar a la Comunitat consideren el canvi polític com una catàstrofe i tracten de diluir la seua legitimitat”
  • Defén que “ningú té el monopoli de les polítiques públiques” i assenyala que “eixa no és la senda de progrés que convé al nostre territori”
  • El president de la Generalitat ha assistit a la 9a edició de les Trobades Empresarials de la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL)
Ontinyent.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha sol·licitat “moderació” i ha reivindicat “l’estabilitat” per a “centrar-se en qüestions essencials com l’ocupació, el creixement, el benestar social i el futur de la Comunitat Valenciana”, durant la seua intervenció en la 9a edició de les Trobades Empresarials de la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL).

El cap del Consell ha reclamat “la trobada, el diàleg i la unitat” per a abordar “ara” els reptes del nostre territori, com ara millors infraestructures i finançament, i ha manifestat el suport de l’Administració a l’activitat empresarial “com una solució i no com un problema”.

El canvi a la Comunitat

Durant el seu discurs, el cap de l’executiu valencià ha insistit en el canvi polític iniciat en la nostra terra amb la posada en marxa de la reforma fiscal amb la supressió de l’Impost de Successions i Donacions, l’eliminació de la taxa turística, les deduccions socials en l’IRPF per a les rendes més baixes, així com la rebaixa en l’impost sobre l’habitatge, especialment per als col·lectius més vulnerables.

Igualment, ha subratllat la reducció del gasto polític a la Comunitat Valenciana, “que suposarà un estalvi de 20 milions en esta legislatura”, a més de la reducció del dèficit en 800 milions enfront de l’any anterior, la qual cosa suposa un 21 % de descens.

En referència als primers pressupostos del seu Consell, ha reiterat “l’eliminació d’ingressos ficticis o inversions impossibles” i “la reducció del 8 % del sector públic instrumental, principalment en gasto corrent o duplicitats”.

També ha recordat que el Pla Simplifica eliminarà burocràcia i permetrà reduir, per exemple, les llicències d’edificació de 2 anys i mig a un mes. En el cas de les llicències fotovoltaiques, la disminució de terminis passarà de tres anys “a un màxim de la mitat”.

Aposta per polítiques socials eficients

En matèria social, Carlos Mazón ha destacat la prioritat del seu Consell en polítiques socials eficients. Així, s’ha referit a la reducció, d’un 52 %, de les llistes d’espera quirúrgiques de prioritat 1, i les de prioritat 2, un 29 %.

De la mateixa manera, ha fet referència al pla de xoc per al pagament de les entitats gestores de residències de la tercera edat, amb el qual s’ha eliminat el deute un 50 %, i el Pla de salut mental de la Comunitat Valenciana, que té “el pressupost més gran de la història” per a la prevenció, la detecció i el tractament en esta matèria, amb 724 milions d’euros en tota la legislatura.

Trobada enfront de la divisió

Carlos Mazón ha reiterat el seu compromís a centrar-se “en el que ens interessa com a societat, en la trobada, el talent, la innovació, la productivitat, el creixement que naix ací, en l’àmbit local”, i ha criticat els “huit anys de polítiques de divisió i de demonitzar l’empresa”, així com l’actitud actual de l’oposició de no escoltar la seua oferta de pactes sobre temes transcendentals per a la Comunitat Valenciana.

En este sentit, ha manifestat la seua sorpresa “per percebre una certa supèrbia des dels partits que van governar a la Comunitat Valenciana i que hui consideren el canvi com una catàstrofe”, a més de la seua incomprensió per “eixa voluntat de diluir la legitimitat del canvi polític” en el nostre territori.

Per això, ha defés que “ningú té el monopoli de les polítiques públiques, ni ací ni en el Govern central”, i ha expressat la seua intenció de “no alimentar eixe imaginari” perquè “eixa no és la senda de progrés que convé a la Comunitat Valenciana”.

En la 9a edició de les Trobades Empresarials de COEVAL, el cap del Consell ha estat acompanyat per la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes; l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el president de COEVAL, Javier Cabedo, i ha subratllat “el paper central de la comarca de la Vall d’Albaida” en el conjunt de la Comunitat.

Galeria d'imatges