Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Estades vacacionals IVASS

Un total de 209 persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental crònica participen en les estades vacacionals de l’IVASS

27/03/2024
  • La directora general de l’IVASS, María José Rico, ha subratllat “el paper integrador” d’este programa vacacional d’oci i temps lliure
  • L’Institut Valencià de Servicis Socials ha invertit al voltant de 376.000 euros per a la contractació del personal i els allotjaments
  • Un equip de 133 professionals s’encarregarà de les labors de suport i acompanyament a les persones usuàries

 

Un total de 209 persones amb discapacitat intel·lectual i persones amb malaltia mental crònica passaran estes festes de Setmana Santa i Pasqua en les estades vacacionals organitzades per l’Institut Valencià de Servicis Socials (IVASS) en onze hotels de la Comunitat Valenciana.

La directora general de l’IVASS, María José Rico, ha subratllat “el paper integrador” d’este programa, ja que “promou l’autonomia personal i participació social en oferir-los la possibilitat de compartir oci i descans fora dels seus centres i del seu entorn habitual en zones turístiques”.

María Jose Rico ha assenyalat que l’entitat ha realitzat una “inversió de vora 376.000 euros en la contractació dels allotjaments i del personal per a estes estades”, i ha explicat que un equip de “133 professionals atendrà les persones usuàries en les seues necessitats bàsiques diàries, a més de fer labors de suport i acompanyament perquè disfruten de les vacacions en igualtat de condicions que la resta de la població”.

Així mateix, ha manifestat que totes les estades estaran supervisades de “manera permanent” per coordinadors, perquè tot transcórrega amb normalitat, i disposaran d’un “equip mèdic-sanitari telefònic 24 hores, que s’encarregarà d’atendre les possibles incidències que puguen originar-se”.

Estades accessibles

El programa Estades Vacacionals de l’IVASS es durà a terme en dos períodes, del 28 de març fins al 2 d’abril, i des del 2 fins al 8 d’abril, i s’han seleccionat onze hotels de les províncies d’Alacant i Castelló, de tres i quatre estreles i amb instal·lacions accessibles.

Els hotels són Meliá, Medplaya Regente i Magic Cristal, els tres a Benidorm, Robert Palace a l’Albir, Roca Esmeralda a Calp i Campanile a Alacant; i els hotels Àgora, Prado, Acuazul, Plaza Suites, els quatre a Peníscola, i l’Intur Orange a Benicàssim.

Els beneficiaris d’este programa són persones amb discapacitat intel·lectual dels cinc habitatges tutelats (quatre a la ciutat de València i un a Rocafort) i de les nou residències de l’entitat a la Comunitat Valenciana.

En concret, són persones usuàries de les huit residències de la província de València (Bennàger a Aldaia, Caixa Ontinyent a Xàtiva i Ontinyent, Carmen Picó a Alzira, L’Almara a Burjassot, La Humanitat a Cheste, PRAGA a Rocafort i Manises), i de la residència Jubalcoy a Elx, a la província d’Alacant.

També disfrutaran de les vacacions en estes estades les persones usuàries dels dos centres específics de malaltia mental crònica de l’IVASS, el CEEM Mossèn Cirilo a Alcoi (Alacant) i CEEM Albocàsser (Castelló).

Durant estos dies es desenvoluparan nombroses activitats i tallers adaptats a les persones usuàries de cada grup, així com excursions i visites culturals dins de l’oferta turística de les diferents destinacions.