Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
Ple del Consell Escolar

José Antonio Rovira presidix la constitució del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana

27/03/2024
José Antonio Rovira presidix la constitució del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana
  • El conseller d’Educació traslladarà al Ple del Consell la proposta de nomenar Juan Salvador Oliver com a president de l’òrgan. Així mateix, ha proposat Marisa Artiaga com a vicepresidenta
  • Rovira ha destacat el paper d’este òrgan “per a millorar la qualitat de l’educació, la convivència escolar i els assoliments d’aprenentatge”

 

El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha presidit este matí el ple extraordinari de constitució del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana.

En este acte s’ha procedit a la renovació dels 59 consellers. Així mateix, el conseller ha anunciat que traslladarà al Ple del Govern Valencià la proposta de nomenament de Juan Salvador Oliver Castellano com a president del Consell Escolar, al mateix temps que ha proposat Marisa Artiaga García com a vicepresidenta d’este òrgan.

Rovira ha agraït l’assistència de pares, mares, professors, representants d’alumnat, personal d’administració i servicis, representants de l’àmbit educatiu, organitzacions sindicals i empresarials, representants d’entitats locals i d’altres àmbits de l’Administració. A més, el conseller d’Educació ha tingut paraules d’agraïment cap als membres de l’anterior Consell Escolar “pel treball realitzat i per la seua dedicació”.

“El Consell Escolar no solament ha de garantir la participació efectiva de tots els sectors socials involucrats en la programació general dels ensenyaments previs a la universitat, sinó que, a més, és un espai necessari de debat i anàlisi per a crear una escola plural i democràtica”, ha manifestat.

Rovira ha destacat la labor del Consell Escolar com a òrgan consultiu i d’assessorament “amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’educació, la convivència escolar i els assoliments d’aprenentatge”.

Durant la seua intervenció, el conseller ha fet al·lusió a la XXIV Trobada de Consells Escolars Autonòmics i de l’Estat que va tindre lloc a Granada “en la qual, entre altres conclusions, es requeria la necessitat de pactar normes de convivència, abordar la salut mental de l’alumnat, fer als estudiants corresponsables del seu centre educatiu o formar-los en competències emocionals”.

En este sentit, José Antonio Rovira ha assenyalat que la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació no és estranya a estos plantejaments “i tenim el ferm propòsit de treballar per i per al benestar de l’alumnat. Per eixe motiu, ja estem treballant en què les nostres polítiques educatives giren entorn d’un mateix objectiu: la qualitat d’un sistema educatiu que redundarà en benefici de tota la comunitat”.

 

Galeria d'imatges