Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
ITV

La Generalitat canalitza l’acord d’equiparació salarial i demana als treballadors de les ITV que suspenguen la vaga 

27/03/2024
La consellera Nuria Montes presidix el Consell d’Administració de Sitval
  • La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, anuncia que en el pròxim consell extraordinari s’exposaran les mesures jurídiques que propiciaran esta equiparació salarial
  • L’equiparació salarial afecta unes 300 persones que treballen en la Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles, SA (Sitval)

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha sol·licitat als representants dels treballadors de la Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles, SA (Sitval) de la Comunitat que suspenguen la vaga que mantenen fins ara davant del possible acord d’equiparació salarial en les pròximes setmanes.

Nuria Montes, durant el Consell d’Administració de Sitval, que ha tingut lloc hui a la seu de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, ha anunciat que “en el pròxim consell extraordinari, que tindrà lloc el pròxim 9 d’abril, s’exposaran les mesures jurídiques que propiciaran esta equiparació salarial”.

La representant del Govern Valencià ha continuat explicant que, gràcies a un informe que la Generalitat va sol·licitar, es podran formular alternatives jurídiques a la relació de llocs de treball (RPT) que permeten l’equiparació salarial. Per este motiu, la situació ja està canalitzada i això permet que els treballadors puguen tornar amb normalitat als seus llocs de treball”.

L’equiparació salarial dels treballadors de les ITV de la Comunitat és una mesura que afecta unes 300 persones que treballen en la Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles, SA (Sitval), incloent-hi les contractades de manera temporal per a reforçar el servici a l’estiu i que ja no pertanyen a la plantilla.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha apuntat que “des del seu departament s’ha donat una completa prioritat a este assumpte, per això es va remetre la necessària documentació a l’Advocacia General de la Generalitat, la Secretaria Autonòmica d’Hisenda i la Direcció General de Funció Pública buscant en tot moment complir els requisits necessaris per a aconseguir esta homogeneïtzació salarial”.

Nuria Montes ha recordat que “esta conselleria ha treballat des del primer moment per a reparar la difícil situació deixada per l’anterior direcció de la Societat Pública de les ITV. Una situació que, entre altres problemes, presentava el de tindre unes diferències salarials enormes entre les persones treballadores d’unes estacions o altres de les ITV”.

La consellera i presidenta del Consell d’Administració de Sitval ha assegurat, finalment, que “el nou govern de la Generalitat ha sigut molt sensible davant les dificultats per les quals passava el servici de les ITV després de la reversió pública executada pel govern anterior, que ha donat moltíssims problemes alhora que el ciutadà accedisca a un servici bàsic i fonamental”.

Sitval en xifres

La Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles, SA (Sitval) és una empresa pública que té com a objecte la prestació del servici públic d’inspecció tècnica de vehicles (ITV).

Sitval té estacions fixes a Alacant, Alcoi, Benidorm, Elda, Elx, Novelda, Ondara, Orihuela, Pilar de la Horadada, Redován, Torrevieja i Villena a la província d’Alacant; Castelló de la Plana, Vila-real i Vinaròs, a la de Castelló, i Alzira, Catarroja, Gandia, Llíria, Massalfassar, Ontinyent, Riba-roja de Túria, Sagunt, San Antonio de Benagéber, Utiel, València (Campanar i Vara de Quart) i Xàtiva, a la de València.

Junt amb les anteriors disposa de 15 estacions mòbils a la província d’Alacant, 27 a la de Castelló i 18 a la de València. També té 67 estacions especialment destinades a la inspecció dels vehicles agrícoles.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Nuria Montes