Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Arts escèniques

El Palau de Congressos de Peníscola tanca el trimestre amb el clàssic ‘La venganza de Don Mendo’

29/03/2024
El Palau de Congressos de Peníscola tanca el trimestre amb el clàssic ‘La venganza de Don Mendo’
  • L’obra de Pedro Muñoz Seca es representa el diumenge 31 de març, a les 19.00 hores
  • La programació d’abril a Peníscola arranca amb la projecció de la pel·lícula Perfect days

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta, al Palau de Congressos de Peníscola, el clàssic de la literatura espanyola La venganza de Don Mendo, que es podrà veure el diumenge 31 de març a les 19.00 hores, i amb la qual es tancarà la programació d’hivern.

La coneguda sàtira i comèdia, ambientada en l’Edat Mitjana, ens conta la història del cavaller castellà Don Mendo Salazar, marqués de Cabra, que es considera burlat quan descobrix que la seua promesa, Magdalena, es casarà amb Do Pero Collado, duc de Toro.

La història continua després d’una trobada funesta, en què Don Mendo acaba inculpant-se com a lladre i acaba empresonat i condemnat a ser aparedat per orde de Magdalena. El seu tràgic destí es veu alterat pel seu amic, el marqués de Moncada, que el salva del brutal castic enganyant la llei. Don Mendo amenaça de tornar per Magdalena, però ja no per amor, sinó per venjança.

Esta adaptació de l’obra de Pedro Muñoz Seca és a càrrec del també director i intèrpret José Saiz. A més de Saiz, sobre l’escenari trobarem un elenc format per María Ruiz, Daniel González, Juanan Lucena, Raquel Carrasco, Arturo Sebastià, Estela Muñoz, Carmen Higueras, Jaime Vicedo i Daniel Saiz.

Les entrades per a esta representació tenen un preu de 10 euros i es poden adquirir a la taquilla del Palau.

La nova programació de primavera, que comença el 6 d’abril amb la projecció de la pel·lícula Perfect days, oferix una gran selecció del millor cine actual, a més d’obres com ara el musical Libre, del grup Melomans, o l’obra teatral Burundanga, de Jordi Galcerán.

Galeria d'imatges