Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge

Susana Camarero trasllada el suport del Consell a les demandes i necessitats dels pacients i familiars afectats d’esclerosi lateral amiotròfica

27/03/2024
Susana Camarero trasllada el suport del Consell a les demandes i necessitats dels pacients i familiars afectats d’esclerosi lateral amiotròfica
  • La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge s’ha reunit amb representants de l’Associació Valenciana d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ADELA-CV)

La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha rebut representants de l’Associació Valenciana d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ADELA-CV) per a tractar qüestions relacionades amb la situació i demandes d’esta entitat, dedicada a visibilitzar i a promoure accions destinades a millorar la qualitat de vida de les persones que patixen esta malaltia.

En la reunió ha participat també el secretari autonòmic de Família i Servicis Socials, Ignacio Grande, i el president d’ADELA-CV i vicepresident de ConELA, José Jiménez Aroca, que ha sol·licitat a Susana Camarero, entre altres qüestions, la possibilitat de crear una residència per a afectats d’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) a la Comunitat Valenciana.

Sobre este tema, la vicepresidenta segona ha traslladat la col·laboració i el suport del Consell per a estudiar esta proposta i ha mostrat la seua voluntat per a atendre les necessitats de l’entitat.

Durant la trobada, Camarero, a més, ha recordat que el departament de Servicis Socials disposa del protocol Proela perquè les persones diagnosticades amb ELA puguen accedir a les prestacions i servicis reconeguts en la llei de dependència en un termini que es reduïx a la mitat, en passar dels sis mesos establits de manera genèrica a tres.

Esta mesura beneficia els 300 malalts que en l’actualitat patixen esta patologia neurodegenerativa, la tercera en incidència, després de la demència i la malaltia de Parkinson.

La Comunitat Valenciana registra 39,2 casos d’ELA per cada milió d’habitants, amb una edat d’inici entre els 55 i els 65 anys.

Per això, la vicepresidenta ha destacat que es tracta d’una mesura amb la qual la Conselleria de Servicis Socials prioritza l’accés al sistema d’atenció a la dependència de les persones afectades, tenint en compte la ràpida evolució que té esta malaltia.

 

 

Galeria d'imatges