Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Transport públic

Un 89 % dels usuaris de Metrovalencia accedix directament a la seua estació o parada sense utilitzar un altre mitjà de transport

29/03/2024
Un 89 % dels usuaris de Metrovalencia accedix directament a la seua estació o parada sense utilitzar un altre mitjà de transport
  • Estos clients empren 6,6 minuts de mitjana des del seu punt d’origen fins a la parada o estació, i 6,8 minuts des del metro o tramvia fins a la seua destinació
  • El 81 % accedix a les instal·lacions des d’una distància no superior a un quilòmetre

​​​​​​​La gran majoria d’usuaris de Metrovalencia, en concret un 89 %, accedix a la seua estació o parada de manera directa sense utilitzar un altre mitjà de transport públic o privat. En estos desplaçaments a peu entre l’origen del viatge fins a les estacions i parades de Metrovalencia, el temps mitjà de recorregut és de 6,6 minuts.

Els altres mitjans més habituals utilitzats pels usuaris per a arribar a la seua estació o parada són altres transports públics (EMT, MetroBus, Renfe o taxi), que registren un 7 %, o cotxe, moto, bicicleta o patinet elèctric, que sumen un 4 %, amb uns temps mitjans de desplaçament molt superiors.

En eixir de Metrovalencia i acudir al punt de destinació el nombre de viatgers que prosseguix a peu augmenta al 91,1 %, amb 6,8 minuts de mitjana en el seu desplaçament.

Des de l’estació o parada, els usuaris que usen altres mitjans de transport públic (EMT, MetroBus, Renfe o taxi) representen un 5,1 %, mentres que els que fan servir  cotxe, moto, bicicleta o patinet sumen un 4,3 %, amb uns temps mitjans de desplaçament en prosseguir el viatge molt superiors.

Distància a l’estació o parada

Quant a la distància que recorren els viatgers, el 57 % accedix a la xarxa de metro i tramvia en un radi de 500 metres, percentatge que s’amplia al 81 % si la distància s’engrandix a un quilòmetre.

El percentatge relatiu a la distància que recorren els usuaris, lògicament, s’incrementa segons augmenta la distància entre el punt d’origen del viatger i les estacions i parades de Metrovalencia. D’esta manera, el 22 % es desplaça, com a màxim, 200 metres per a moure’s després amb FGV; el 25 %, un màxim de 300 metres; el 53 %, un màxim de 400 metres; el 57 %, un màxim de 500 metres; el 65 %, un màxim de 600 metres; el 81 %, un màxim d’1 km; el 8 8 %, un màxim d’1,5 km; el 93 %, un màxim de 3 km, i el 100 %, més de 3 km.

Estes dades són resultat de l’últim índex de satisfacció al client (ISC) que s’ha basat en més de 3.000 entrevistes, el qual permet conéixer l’opinió i els hàbits de mobilitat dels viatgers de Metrovalencia.

Galeria d'imatges