Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Infraestructures

La Generalitat destina 200.000 euros per a l’adequació d’una nova zona d’estacionament a la CV-83 d’Elda

01/04/2024
La Generalitat destina 200.000 euros per a l’adequació d’una nova zona d’estacionament a la CV-83 d’Elda
  • La directora general de Projectes Urbans ha destacat que “esta àrea és un exemple clar de l’adaptació de les infraestructures de transport al servici de la mobilitat sostenible”

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha destinat 200.000 euros per a la posada en servici d’una nova zona d’estacionament de vehicles per al foment de la mobilitat compartida a la CV-83 d’Elda.

Per a la directora general de Projectes Urbans, María José Martínez Ruzafa, esta zona “és un exemple clar de l’adaptació de les infraestructures de transport al servici de la mobilitat sostenible”. Es tracta, per tant, d’una alternativa per a facilitar i fomentar l’ús del vehicle compartit, opció que oferix avantatges econòmics als viatgers, contribuïx a la millora del medi ambient i la descongestió del trànsit a les ciutats.

El vehicle compartit, conegut com a carpooling, consistix a compartir automòbil amb altres persones per a realitzar un trajecte comú, tant per a viatges periòdics com per a trajectes puntuals. En el cas d’Elda és habitual l’ús compartit de vehicle per a acudir a altres nuclis de població, com ara Alacant.

La zona d’aparcament habilitada està situada en el punt quilomètric 0+000 de la CV-83, a la rotonda d’intersecció amb el vial d’accés sud al nucli urbà d’Elda i la connexió amb l’A-31 Madrid-Alacant, per tant és un punt estratègic per l’accés fàcil i la ràpida connexió amb l’autovia.

Així mateix, en la rotonda confluïx la circulació procedent tant del nucli urbà d’Elda com de les poblacions de Petrer i Monòver, amb un total de quasi 100.000 habitants. La mobilitat d’esta zona està molt relacionada, tant per a treball com per a estudis, amb els nuclis d’Alacant i Elx situats a una distància d’uns 30 quilòmetres, si s’usen les autovies A-31 i A-7.

Els treballs, que s’han executat en 8 mesos, han consistit en l’adequació i la pavimentació d’esta segona àrea d’estacionament de 1.520 metres quadrats. Esta zona té 20 places d’aparcament per a vehicles lleugers i 2 reservades per a persones amb mobilitat reduïda. A més, s’ha condicionat el viari amb la senyalització, l’enllumenat i l’abalisament corresponent.

Galeria d'imatges