Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Balanç Bo turístic

El nou Bo Viatge arriba a Setmana Santa amb 9.000 pernoctacions més que en el mateix període de 2023

28/03/2024
El nou Bo Viatge arriba a Setmana Santa amb 9.000 pernoctacions més que en el mateix període de 2023
  • La consellera de Turisme apunta que “el balanç dels primers mesos de funcionament d’este programa és molt positiu i s’han registrat ja 90.409 pernoctacions, un 10 % més que l’any passat”
  • L’optimització de la inversió de la Generalitat permet disposar de pressupost per a generar més reserves en temporada baixa

 

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha assenyalat hui que “el balanç dels primers mesos de funcionament del programa Bo Viatge 2024 no pot ser més positiu”, al mateix temps que ha assenyalat que “hem incrementat un 10 % el nombre de reserves de pernoctacions respecte al mateix període de 2023”.

En este sentit, les dades apunten al fet que, exceptuant el període de Setmana Santa, que enguany queda fora del calendari d’ús del bo, les 26.865 reserves previstes des de gener i fins a maig, suposen un total de 90.409 pernoctacions. Esta xifra, que s’incrementarà a mesura que es vagen enviant nous codis, és ja superior a les 81.908 pernoctacions que es van registrar en el mateix període de 2023.

D’altra banda, la consellera també ha volgut destacar altres dades, com els municipis més demandats pels usuaris del bo. De fet, al mateix temps que Benidorm continua sent la destinació que més reserves rep, “també s’incorporen altres destinacions d’interior com Elx, Morella o Crevillent, amb una oferta diferent de l’hotelera”. Estes dades, tal com ha subratllat Montes, “evidencia que el bo viatge està distribuint el seu impacte positiu en totes les modalitats d’allotjament”.

Respecte a les dades, el balanç d’estos primers mesos d’execució del bo indica que la Generalitat ha invertit un total de 7.621.832 euros en este programa, davant dels 11.093.011 que es van abonar en el mateix període de 2023. Així, “a pesar de l’increment d’un 10 % de les pernoctacions, que és al final el nostre objectiu, ho hem fet amb una inversió de quasi quatre milions menys, la qual cosa també indica que encara disposem d’una important quantitat del pressupost previst per a poder maximitzar este efecte desestacionalitzador que busquem durant la temporada baixa a la Comunitat Valenciana”.

En concret, des del passat 15 de gener s’han emés un total de 48.000 codis i les reserves fetes han suposat una inversió directa al sector turístic de 15.950.891 euros.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Nuria Montes