Justícia i Interior

Set mil voluntaris ambientals s’han format en els últims tretze anys en prevenció d’incendis

31/03/2024
Set mil voluntaris ambientals s’han format en els últims tretze anys en prevenció d’incendis
  • Un total de 1.140 entitats i administracions locals de la Comunitat Valenciana s’han adherit al programa de desenvolupament de projectes de prevenció d’incendis

El Servici de Vigilància Preventiva enfront del Risc d’Incendis Forestals (SVPIF), que depén de la Conselleria Justícia i Interior, ha format en els últims tretze anys un total de set mil voluntaris ambientals procedents de les 1.140 entitats i administracions locals de la Comunitat Valenciana que s’han adherit al programa de desenvolupament de projectes de prevenció d’incendis dins del seu àmbit d’actuació.

L’Equip de Formació Mediambiental de l’SVPIF s’encarrega d’oferir formació específica dins dels tres programes de voluntariat que impulsa Prevenció d’Incendis Forestals: voluntariat ambiental, voluntariat forestal i voluntariat corporatiu ‘Els ulls del bosc’, este últim dirigit a les empreses amb responsabilitat social corporativa que vulguen involucrar-se en la protecció del territori forestal pròxim a les seues instal·lacions.

Pel que fa al programa de voluntariat forestal, està dirigit a persones particulars que volen col·laborar directament amb el servici esmentat. Els objectius dels tres programes són comuns: la vigilància per a detectar i alertar de possibles conats d’incendi; la informació per a sensibilitzar la població sobre la importància de la prevenció d’incendis, i la dissuasió per a evitar comportaments negligents que puguen posar en risc el medi ambient.

La Generalitat, conscient de la importància de protegir el seu patrimoni natural, fa més de vint anys que promou iniciatives de voluntariat per a la prevenció d’incendis forestals. Estos programes, dissenyats per a diferents col·lectius, oferixen a la ciutadania l’oportunitat de col·laborar activament en la preservació dels boscos.

Galeria d'imatges