Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori

El Consell subscriu un acord amb l’Ajuntament de València per a la protecció mediambiental atmosfèrica en el terme municipal

02/04/2024
  • Hi haurà un intercanvi en temps real de la informació recollida per les estacions de control de la Xarxa Valenciana de Vigilància i Control de la Contaminació Atmosfèrica

El Consell ha subscrit un acord de cooperació amb l’Ajuntament de València per a la protecció mediambiental atmosfèrica en el terme municipal.

L’acord té la finalitat de regular la col·laboració i els mecanismes de coordinació entre la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori i l’Ajuntament de València per a executar activitats de vigilància i millora de la qualitat de l’aire en el terme municipal de València.

El conveni establix una sèrie d’actuacions com la col·laboració de les dos administracions en el disseny de la Xarxa Valenciana de Vigilància i Control de la Contaminació Atmosfèrica (XVVCCA).

Esta acció es concreta en la coordinació per a seleccionar emplaçaments i la instal·lació de les futures estacions de control noves o per a la reubicació d’estes. També hi haurà un intercanvi en temps real de la informació recollida per les estacions de control de la xarxa de vigilància.

A més, les dos institucions podran col·laborar en el disseny, la redacció i la posada en marxa, dins de l’àmbit de les seues competències, de plans de qualitat de l’aire, així com en l’actualització d’estos, en cas de veure’s superats els valors límit o els objectius de qualitat de l’aire disposats en la normativa.

Així mateix, es potenciarà l’intercanvi de resultats de treballs d’investigació en matèria de qualitat de l’aire, dins de l’àmbit territorial de la ciutat de València, que puguen ser realitzats o finançats per les dos institucions.