Presidència

La Ciutat de les Arts i les Ciències va tancar 2023 amb un resultat positiu de 3,76 milions d’euros

28/03/2024
La Ciutat de les Arts i les Ciències va tancar 2023 amb un resultat positiu de 3,76 milions d’euros
  • Es reunix el Consell d’Administració de la Ciutat de les Arts i les Ciències

El Consell d’Administració de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha aprovat els comptes de l’exercici 2023 en una reunió presidida per Santiago Lumbreras i amb l’assistència de la directora general del complex, Ana Ortells. La xifra de volum de negoci en 2023 del complex ha arribat als 34,1 milions d’euros, superant les dades històriques de 2022, quan la quantia va arribar a 24,5 milions d’euros, la qual cosa ha portat la Societat a obtindre un resultat de l’exercici positiu de 3,76 milions d’euros, el millor de la seua història.

Els bons resultats econòmics també s’han reflectit en l’indicador financer EBITDA de la Ciutat de les Arts i les Ciències que en 2023 ha sigut de 13,1 milions d’euros, la qual cosa suposa el millor resultat registrat històricament.

La Ciutat de les Arts i les Ciències va aconseguir en 2023 el seu rècord en superar els 3 milions d’entrades venudes en un any excepcional amb diversos ponts festius i nous continguts com ‘La Ciència de Pixar’. L’Oceanogràfic va rebre a més d’1,8 milions de visitants en 2023, el Museu de les Ciències ha aconseguit el milió d’entrades venudes i en l’Hemisfèric esta xifra va ser de 406.032 espectadors. En total, 3,3 milions d’entrades venudes entre els tres recintes.

Sobre la procedència dels visitants de la Ciutat de les Arts i les Ciències, en 2023 el 82 % era de fora de la Comunitat Valenciana. D’este percentatge, un 46 % va correspondre a turistes estrangers, principalment d’Itàlia, França i Alemanya, mentres que un 36 % procedia d’altres províncies espanyoles, en primer lloc de Madrid, seguida de Barcelona i Múrcia. La resta, un 18 %, procedix de la Comunitat Valenciana.

Durant l’any 2023, el percentatge de satisfacció dels visitants a la Ciutat de les Arts i les Ciències va fregar el 90 % segons les dades extretes de les enquestes fetes al públic que van visitar el Museu de les Ciències i l’Oceanogràfic, o van assistir a les projeccions de l’Hemisfèric. En els qüestionaris es preguntava sobre l’atenció rebuda, les instal·lacions, els continguts expositius, biològics o audiovisuals, així com la senyalística i informació rebuda.

En relació amb les exposicions, les millor valorades i que van motivar la visita al Museu de les Ciències van ser ‘La Ciència de Pixar’, ‘Espai dels Xiquets’, ‘Mart. La conquesta d’un somni’ i ‘Gravetat Zero’. Entre els continguts de l’Hemisfèric del passat exercici, va destacar l’èxit de públic de la pel·lícula Oceans i els cicles de planetari en directe ‘Les Nocturnes’.

 

Galeria d'imatges