Agricultura, Ramaderia i Pesca
Alimentació

Agricultura autoritza la inclusió de tres varietats noves en la Denominació d’Origen Arròs de València

29/03/2024
  • Estes varietats són més resistents a plagues i malalties i han demostrat una productivitat elevada
  • La Conselleria aprova esta modificació a petició dels productors d’arròs de la Comunitat Valenciana

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha aprovat la modificació del plec de condicions de la Denominació d’Origen Protegida Arròs de València per a la inclusió de tres varietats noves.

D’esta manera s’incorporen les varietats Campanar PV, Regina i Hispasur. Estan directament emparentades amb unes altres ja incloses en el plec de condicions i amb característiques similars, però presenten millores agronòmiques respecte de varietats ja emparades mantenint el mateix perfil organolèptic.

A més, són més resistents a les plagues i malalties que afecten directament l’arròs i han demostrat tindre més productivitat respecte d’altres varietats ja incloses en la DO Arròs de València.

La Conselleria ha aprovat esta modificació a petició dels productors d’arròs de la Comunitat Valenciana inclosos en la figura de qualitat reconeguda, una vegada comprovat que es complixen els requisits legals i tècnics.

La resolució de la Conselleria es pot consultar en el Diari Oficial de la Generalitat.

El producte de la DO Arròs procedix de l’espècie Oryza sativa de les varietats Sénia, Badia, Bomba i la seua varietat anàloga Bombó, J. Sendra, i les seues varietats anàlogues Copsemar 7 i Argila, Montsianell, Gleva, Sarcet i Albufera, i a partir d’ara Campanar PV, Regina i Hispasur.

Este cultiu se situa en aiguamolls naturals de les províncies d’Alacant, Castelló i València. La superfície dedicada a este cultiu és d’aproximadament 16.000 hectàrees.