Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori

La Generalitat informa favorablement perquè puguen instal·lar-se a partir de Setmana Santa quiosquets a Torrevieja i Xeraco després de verificar que no hi niua el corriol camanegre

29/03/2024
  • La consellera Salomé Pradas destaca que “este Consell torna a vetlar per l’ús i el gaudi d’espais naturals tan importants com les platges, sempre amb el màxim respecte al nostre medi ambient”
  • Els informes favorables se sumen a un altre previ que va permetre la instal·lació de quiosquets a les platges El Pinar i Gurugú de Castelló

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha emés un informe favorable sobre el pla d’explotació dels servicis de temporada a les platges de Torrevieja i Xeraco. D’esta manera, es podrà autoritzar la instal·lació de quiosquets a la platja de la Mata de Torrevieja i a la platja de Xeraco després de verificar que no hi niua el corriol camanegre (Charadrius alexandrinus), una espècie catalogada com a vulnerable en el Catàleg valencià d’espècies de fauna amenaçada.

L’informe, elaborat pel Servici de Vida Silvestre de la Direcció General del Medi Natural i Animal, assenyala que, encara que les dos platges eren tradicionalment considerades de reproducció de corriol camanegre, esta temporada no se n’ha detectat la presència. Els tècnics del Servici indiquen que esta au ha abandonat progressivament estos llocs de nidificació.

Per això, l’informe de la Direcció General del Medi Natural i Animal resol que les mesures proposades per l’Ajuntament de Torrevieja i l’Ajuntament de Xeraco per a la temporada 2024 són correctes per a evitar afeccions directes sobre l’espècie durant el període de nidificació d’esta temporada. Amb anterioritat, la Conselleria ja va emetre un informe similar favorable que va permetre la instal·lació de quiosquets a les platges El Pinar i Gurugú de Castelló.

La consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, ha manifestat que “este Consell torna a vetlar per l’ús i el gaudi d’espais naturals tan importants com les platges, sempre amb el màxim respecte al nostre medi ambient”. Ara serà Costes de l’Estat el que haurà d’autoritzar, sobre la base de l’informe de la Conselleria, la instal·lació dels quiosquets.