Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

Educació nega que estiga negociant un calendari escolar bimestral i aclarix que un canvi de model requerix una modificació normativa

30/03/2024
  • El grup de treball constituït esta setmana sobre el calendari aborda únicament qüestions com ara dates d’inici i final de curs, períodes lectius i de vacacions, i dies festius
  • Les iniciatives sobre el calendari que presenten sindicats, pares i concertada han d’estar fonamentades i s’arreplegaran en un document que passarà, al seu torn, per la Mesa Sectorial

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació afirma que no està negociant cap calendari escolar de caràcter bimestral, al mateix temps que aclarix que un canvi de model en l’organització escolar requerix una modificació normativa.

Des de la Conselleria, i arran d’una informació publicada hui, s’explica que el dijous 28, al final de la reunió de Mesa Sectorial, es va constituir el grup de treball sobre el calendari escolar i es va emplaçar els integrants a plantejar les seues propostes, que seran escoltades i analitzades en una pròxima reunió que tindrà lloc a la fi del mes d’abril.

Estes propostes, tal com es reflectix en la documentació que va aportar la Conselleria, es referixen a qüestions de calendari, com ara les dates d’inici i final de curs en Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat, Formació Professional, persones adultes, ensenyaments artístics i escoles oficials d’idiomes, així com festius durant el curs escolar i períodes lectius i de vacacions.

Sobre este tema, des d’Educació s’aclarix que la proposta d’un calendari bimestral, formulada pel sindicat STEPV, va més enllà d’un simple calendari, ja que suposa una modificació organitzativa que implicaria un llarg període de tramitació i s’ha de presentar de manera fonamentada, i fins ara només s’ha traslladat de manera oral.

“Un canvi tan substancial com este no s’ha de plantejar en un grup de treball, sinó en l’òrgan pertinent, que és el Consell Escolar la Comunitat Valenciana, a la recerca del màxim consens”, afirma el director general de Centres Docents, Jorge Cabo.

El director general ha recordat que, a més dels sindicats, també estan convocats a presentar les seues propostes sobre el calendari els representants de la mesa de pares i els de l’ensenyament concertat. “Tots els plantejaments que arriben quedaran plasmats en un document que, al seu torn, haurà de passar per la Mesa Sectorial. Busquem sempre el diàleg i els acords. En això es basa també la llibertat educativa que defenem en esta administració”, afirma Cabo.