Justícia i Interior
Justícia

El Consell aprova el conveni que permet fer les proves d’accés a l’advocacia i a la procura en valencià

02/04/2024
  • La Generalitat es compromet que els seus servicis de traducció facen la transcripció de la prova en valencià

El Consell aprova el conveni entre la Generalitat i el Ministeri de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts per a la realització de les proves d’accés a la professió de l’advocacia i la procura en la llengua cooficial.

L’objectiu d’este conveni és garantir que la prova d’accés a estes professions puga fer-se, indistintament, en castellà o en valencià, en funció de la decisió lliure de la persona aspirant. Este acord dona continuïtat a altres convenis similars firmats des de 2016.

La Generalitat es compromet a garantir que els servicis de traducció dependents d’esta administració traduïsquen la prova en la llengua cooficial corresponent guardant la deguda confidencialitat del contingut d’esta prova.

A tal objecte, la traducció es farà a la seu de la Gerència Territorial del Ministeri de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts a la Comunitat Valenciana.

El Ministeri es compromet a facilitar l’accés del personal encarregat de la traducció a les instal·lacions en la Gerència Territorial del Ministeri a València per a la realització del treball, així com a facilitar a les persones aspirants les plantilles en llengua cooficial el dia de la realització de la prova d’accés.