Presidència

La Ciutat de les Arts i les Ciències renova la seua oferta amb exposicions de l’espai al Museu, una mostra d’art i l’estrena d’‘Aurores. Llums del nord’ a l’Hemisfèric

02/04/2024
La Ciutat de les Arts i les Ciències renova la seua oferta amb exposicions de l’espai al Museu, una mostra d’art i l’estrena d’‘Aurores. Llums del ...
  • Les actuacions d’‘Un llac de concerts’ del programa ‘Música amb Berklee’ tornen l’11 d’abril
  • Les escultures de grans dimensions de l’artista Atchugarry s’exposaran en els exteriors del complex a partir del 25 d’abril

 

La Ciutat de les Arts i les Ciències presenta esta primavera novetats per a tots els públics, en un any dedicat a la temàtica espacial, amb noves exposicions ‘La lluna a l’abast de les teues mans’ (prevista a partir del 30 d’abril) i ‘Up to Space. Missió espacial’ (prevista per al 16 de maig) al Museu de les Ciències i la pel·lícula Aurores. Llums del nord de l’Hemisfèric, en cartellera el 16 d’abril. A més, torna el cicle ‘Un llac de concerts’ del programa ‘Música amb Berklee’ i els exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències acolliran una nova exposició d’art amb les escultures de l’artista Pablo Atchugarry, a partir del 25 d’abril.

En el Museu de les Ciències es podrà visitar a partir del 30 d’abril ‘La lluna a l’abast de les teues mans’ en la qual el públic coneixerà la morfologia lunar, la seua relació inseparable amb el nostre planeta i amb l’ésser humà abans, durant i després de la primera vegada que la humanitat hi va posar un peu. Un complet recorregut que culminarà en els projectes més importants i rellevants que es plantegen en l’àmbit de l’exploració espacial.

Una altra de les novetats, a partir del 8 de maig, serà la mostra ‘Mediterrània’ realitzada en col·laboració amb el Ministeri d’Afers exteriors i Cooperació Internacional d’Itàlia que representa el Mediterrani de hui i d’ahir, utilitzant imatges obtingudes de la tecnologia espacial més avançada disponible i, en alguns casos, processades únicament per al projecte per les Agències Espacials Italiana i Europea i per Telespazio/e-Geos.

Seguint amb els continguts dedicats a l’astronomia i l’exploració espacial, l’exposició ‘Up to Space. Missió espacial’, prevista per al 16 de maig, proposarà al visitant una aventura que li permetrà realitzar un entrenament espacial, viatjar i sobreviure en l’espai coneixent les característiques des del punt de vista científic. Utilitzant mòduls interactius i objectes originals, el públic aprendrà sobre la vida quotidiana dels astronautes.

Música i art en els exteriors

Esta primavera torna ‘Un llac de concerts’, la proposta musical gratuïta i oberta al públic general, en la qual estudiants del campus de Berklee a València oferixen actuacions amb estils molt variats, des del jazz al blues i el soul, passant per músiques del món, flamenc, electrònica, folk, funk, o latin jazz. Els concerts a l’aire lliure, en l’escenari situat al passeig nord del Museu, estan programats a la vesprada els dies 11, 12, 18 i 19 d’abril, mentres que al maig se celebraran els dies 2, 3, 17 i 24. També hi ha previstos concerts al juliol, setembre i octubre.

L’art omplirà els exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències a partir del 25 d’abril amb la col·lecció de set escultures realitzades en bronze i marbre de l’artista Pablo Atchugarry. Estes obres de grans dimensions es disposaran recorrent els exteriors des del Museu fins al Palau passant per l’Hemisfèric. Amb esta exposició es fomenta el diàleg i la simbiosi que es produïx entre arquitectura i escultura, la qual cosa proporciona a l’entorn més  rellevància i el convertix en el seu conjunt en una obra singular i única.

Novetats Hemisfèric

L’Hemisfèric celebrarà el seu 26 aniversari el pròxim 16 d’abril amb l’estrena de la pel·lícula Aurores. Llums del nord que ens submergix en un dels fenòmens més espectaculars del món natural. Presentada en una pantalla fulldome totalment immersiva de 900 metres quadrats, les imatges, capturades pel reconegut astrofotògraf Kwon O Chul i el seu equip amb càmeres d’ultra alta sensibilitat, oferixen una visió única del cel nocturn a Yellowknife, el Canadà, capturant la sorprenent bellesa de les aurores.

A més de la projecció d’Aurores. Llums del nord s’inclou un curtmetratge produït per The Charles Hayden Planetarium anomenat Waiting Far Away, una col·lecció d’animacions d’art astronòmic de cúpula completa que ha evolucionat fins a convertir-se en una forma híbrida de narració, barrejant la imaginació amb dades reals.

Entre les novetats de l’Hemisfèric, destaca la nova projecció Animal Kingdom, un documental de naturalesa que celebra la biodiversitat que hi ha en el planeta a través de sis famílies del regne animal.

 

Galeria d'imatges