Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
IVC Filmoteca

Cultura comptarà amb el director i guionista argentí Gastón Duprat com a convidat internacional de LABdeseries

03/04/2024
Cultura comptarà amb el director i guionista argentí Gastón Duprat com a convidat internacional de LABdeseries
  • El creador de les sèries El encargado i Nada participarà en col·loquis i presentacions en la Filmoteca Valenciana els dies 26 i 27 d’abril
  • El festival de sèries de València se celebra del 23 al 28 d’abril a la Filmoteca Valenciana, La Mutant i Las Naves

 

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de la Filmoteca Valenciana de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), organitza la quinta edició del festival LABdeseries, que se celebra del 23 d’abril al 28 d’abril a la Filmoteca Valenciana, Las Naves i La Mutant.

El festival torna a ser un punt de trobada de professionals i aficionats per a reflexionar i debatre sobre la ficció televisiva i analitzar temes importants que s’aborden en les sèries. El festival compta amb el suport de l’Ajuntament de València, el patrocini de l’IVAJ i el suport d’Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV) i Valencia Film Office.

El guionista i director argentí Gastón Duprat serà un dels convidats que acudirà a la cita de les sèries a València. Famós per títols televisius com El encargado o Nada i per pel·lícules com Competencia Oficial, Duprat presentarà el seu últim treball, Bellas artes, que s’estrenarà pròximament en Movistar. En el seu pas per LABdeseries xarrarà amb el públic sobre la seua carrera i es projectaran algunes de les seues obres més emblemàtiques. Duprat participarà en col·loquis i presentacions a la Filmoteca els dies 26 i 27 d’abril.

Guionistes, directors, escriptors i actors, entre altres convidats, participen en la nova edició del LABdeseries, que es desenvoluparà tant a la Filmoteca com a la sala La Mutant i a Las Naves.

Laoliwa, autora del cartell

LABdeseries ret homenatge enguany amb el seu cartell als oficis de les sèries, a tots els professionals que fan possible que les ficcions tiren avant; un tribut a perruqueres, maquilladores, tècnics de so, transportistes, dissenyadors de vestuari, creadors d’efectes especials i guionistes, entre molts altres departaments.

Andrea Oliva (València 1996), coneguda com Laoliwa, s’ha encarregat d’elaborar la imatge de la quinta edició i pren el relleu, d’esta manera, de Núria Tamarit, Aitana Carrasco, Coke Navarro i Pau Valls, autors que van col·laborar amb el festival en anys anteriors. LABdeseries manté la seua aposta per reivindicar la il·lustració com a perfecta aliada de la ficció.

Laoliwa és una il·lustradora valenciana llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València (UPV) en 2020 i màster d’Il·lustració Professional de Barreira A+D en 2023.

El seu treball s’ha desenvolupat a través de la pintura mural i la il·lustració editorial amb diverses publicacions autoeditades. En la seua obra destaca la importància del món rural i la naturalesa així com la importància del col·lectiu, l’activisme i la lluita social.

De la direcció del LABdeseries s’encarreguen el llibreter i gestor cultural David Brieva, la historiadora Áurea Ortiz i el periodista Mikel Labastida. L’Institut Valencià de Cultura, a través de La Filmoteca Valenciana, promou esta cita amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV) i la Valencia Film Office.

 

Galeria d'imatges