Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Territori

La Generalitat ultima la construcció de la passarel·la sobre la CV-30 per a connectar Benimàmet amb el nucli urbà de València

03/04/2024
La Generalitat ultima la construcció de la passarel·la sobre la CV-30 per a connectar Benimàmet amb el nucli urbà de València
  • Esta infraestructura forma part de la creació d’una nova via ciclopeatonal de prop d’un quilòmetre de longitud que enllaçarà amb l’avinguda Mestre Rodrigo
  • El secretari autonòmic d’Infraestructures, Vicente Dómine, destaca la inversió de 3,1 milions d’euros “per a acabar amb un problema de vertebració històric”

 

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ultima la construcció de la passarel·la sobre l’autovia CV-30 que connectarà els barris de Beniferri i Benimàmet amb la ciutat de València. Amb esta actuació, que es troba en la seua fase final una vegada s’han col·locat els grans taulers, la Generalitat millorarà la connexió entre els diferents nuclis urbans afectats pel traçat de l’autovia.

Així ho ha manifestat el secretari autonòmic d’Infraestructures i Mobilitat, Vicente Dómine, en la visita a les obres que la Conselleria està executant per a salvar la CV-30. El secretari autonòmic ha destacat que amb l’actuació “s’acaba amb un problema de vertebració històric” en sumar la connexió per als vianants a la del transport públic i la del vehicle privat.

L’actuació que du a terme la Direcció General d’Infraestructures a càrrec de María José Martínez Ruzafa es desenvolupa en la zona de protecció de l’enllaç de la CV-30, en gran part del seu recorregut en el terme municipal de València i algun tram en el terme municipal de Burjassot.

Les obres consistixen en la construcció d’una nova via ciclopeatonal d’aproximadament un quilòmetre de longitud que discorre des de la rotonda que partix del carrer del Camp del Túria i l’avinguda Mestre Rodrigo i, després de salvar el tronc i dos ramals de la CV-30, finalitzarà al carrer Bernardo Prieto de Benimàmet.

Este itinerari s’ha dissenyat amb un ample de cinc metres en el qual es diferencia el trànsit ciclista del trànsit per als vianants, tindrà baranes de protecció, enjardinament i il·luminació. Addicionalment, s’han previst uns ramals provisionals de connexió amb el viari de Beniferri i amb la zona terciària de Burjassot per a facilitar l’accés al parc Ademuz.

Esta actuació, finançada per la Unió Europea-Next Generation EU a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència, compta amb un pressupost de 3.140.477 d’euros, va començar a principis de juny de 2023 i té un termini d’execució de 15 mesos. Els treballs estan avançant al ritme previst. Així, ja estan executades les estructures, tant el pas inferior com la passarel·la, i ara els treballs se centren en la pavimentació, jardineria, enllumenat i resta de treballs d’urbanització.

Seguretat i menor afectació al trànsit

La passarel·la que salva l’encreuament d’un ramal i la mateixa autovia CV-30 al voltant de l’enllaç amb l’avinguda Mestre Rodrigo de València consistix en una estructura metàl·lica de quatre trams, un dels quals té 23,5 metres de longitud per a salvar el ramal, i altres tres trams per a travessar l’autovia, un central de 42,5 metres, 5,5 metres d’ample i de 44,5 tones de pes i dos trams laterals que mesuren 11 metres.

Des de la Conselleria s’han tingut en compte les condicions més adequades de seguretat per als usuaris de la carretera. La passarel·la ha sigut fabricada en taller i traslladada posteriorment a través d’un transport especial al lloc de l’emplaçament. D’altra banda, els dos trams laterals sobre el tronc de la CV-30 han sigut col·locats sense afectar el trànsit, i només la col·locació de les grans obertures sobre el ramal i sobre les calçades del viari principal s’han dut a terme en horari nocturn amb tall de trànsit.

 

Galeria d'imatges