Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Arts escèniques

L’Institut Valencià de Cultura porta al Teatre Rialto ‘Hellouses y Goodbyeses’, el primer espectacle de la companyia alacantina Wako Danza

03/04/2024
L’Institut Valencià de Cultura porta al Teatre Rialto ‘Hellouses y Goodbyeses’, el primer espectacle de la companyia alacantina Wako Danza
  • L’obra, dirigida per Eduardo Zúñiga, estarà en cartell del 4 al 7 d’abril
  • L’espectacle forma part del Cicle de Companyies Valencianes que ocupa este trimestre la programació del Teatre Rialto

 

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta en el Teatre Rialto Hellouses y Goodbyeses, el primer espectacle de la companyia alacantina Wako Danza, dins del Cicle de Companyies Valencianes programat durant els mesos d’abril a juny en este teatre.

Dirigit per Eduardo Zúñiga, Hellouses y Goodbyeses és un espectacle creat per a espais urbans, llocs no convencionals i sala. La seua estrena absoluta va tindre lloc el passat 8 de març al Teatre Arniches d’Alacant.

Amb esta proposta la companyia busca estimular un acostament al públic per mitjà del moviment, la veu i el text, amb l’objectiu de jugar i experimentar els canvis que l’entorn provoca: “Volem que cada espectador empatitze amb esta alternança d’emocions i sentiments. Volem que ens acompanye i acompanyar-lo. Volem compartir el naixement d’un llenguatge coreogràfic que transita per la benvinguda i la pèrdua…”.

Amb la interpretació de Diana Huertas, Eduardo Zúñiga, Rosanna Freda i Eduard Turull i el text del dramaturg valencià Xavier Puchades, la companyia partix de la improvisació i la creació col·lectiva del moviment, d’un ús de la veu que permet generar un espai nou entre els intèrprets, d’establir una conversa amb el públic sobre el canvi i l’acceptació personal i col·lectiva.

La producció compta amb el suport d’Espai LaGranja de l’IVC, el Centre Cultural L’Escorxador d’Elx i el Conservatori Superior de Dansa d’Alacant.

Les entrades es poden adquirir en les taquilles dels teatres i ací.

 

Galeria d'imatges