Justícia i Interior
Bombers forestals

L’Ivaspe posa en marxa un pla de formació per als bombers forestals de la Generalitat

03/04/2024
L’Ivaspe posa en marxa un pla de formació per als bombers forestals de la Generalitat
  • El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències destaca la necessitat de donar resposta des de l’Ivaspe a les necessitats en formació dels bombers forestals
  • S’han programat al voltant de 300 hores de formació en tres cursos

 

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, a través de l’Ivaspe, ha elaborat un pla formatiu per als bombers forestals de la Generalitat, que arrancarà el mes de maig i que s’estendrà durant diversos mesos.

L’Ivaspe, com a referent formatiu dels servicis d’intervenció davant d’emergències, garantix la formació mitjançant l’organització i impartició dels cursos de nou ingrés, així com els de promoció i perfeccionament necessaris.

Per això, responent a les necessitats formatives plantejades pel Servici de Bombers Forestals, es duran a terme una sèrie de cursos de formació, tant selectius com habilitants, que permetran augmentar les capacitats i destreses dels professionals que s’enfronten als incendis i emergències sobre el terreny. L’itinerari formatiu està integrat per prop de 300 hores de formació en diferents cursos, amb la possibilitat d’ampliar-ne a altres en l’últim quadrimestre de l’any.

El primer que es posarà en marxa és el curs d’incorporació destinat al personal de nou ingrés, que té una duració de 65 hores. D’este es realitzaran, segons les necessitats, dos edicions abans de l’estiu.

A més, en els pròxims mesos s’impartiran dos cursos més a càrrec de l’Ivaspe per als bombers forestals, un d’habilitació en el maneig de ferramentes mecàniques, del qual es preveu fer fins a 6 edicions durant l’any i que consta de 16 hores, i un altre de conducció de vehicles 4x4 i manteniment d’autobombes forestals, del qual hi haurà dos edicions i que té una duració de 28 hores.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero, la directora de l’Ivaspe, Sol Durá, i el gerent de SGISE, Miguel Gil, han participat de la reunió amb els tècnics i responsables de formació on s’ha donat forma a este pla, que està obert amb la possibilitat d’incorporar algun nou curs més durant l’any.

Javier Montero ha afirmat que “la formació contínua als bombers forestals és una cosa essencial, es tracta d’una professió d’alt risc”, i ha afegit que “des de l’Ivaspe es té una comunicació fluida per a conéixer les necessitats dels bombers en este àmbit i poder oferir-los el que necessiten quant a formació”.

A més, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències ha afegit que “en esta nova etapa de l’Ivaspe s’està treballant amb els majors estàndards de qualitat i rigor, per a elevar el nivell i ser novament una referència”.

En els últims nou mesos l’Ivaspe ha impartit o posat en marxa un total de 22 cursos per a policies, bombers i protecció civil. Això ha suposat impartir formació per a 2.144 professionals que han passat per les aules en diferents cursos.

 

Galeria d'imatges