Presidència

El Museu de les Ciències acull el fòrum de debat ‘Urbanisme verd i sostenibilitat: la ciutat que volem’

03/04/2024
El Museu de les Ciències acull el fòrum de debat ‘Urbanisme verd i sostenibilitat: la ciutat que volem’
  • La trobada, organitzada pel Comité d’Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències i l’Ajuntament de València, se celebrarà el dijous 18 d’abril
  • Amb la moderació de la presidenta del Col·legi d’Arquitectes de València, Marina Sender, els experts Jose Luis Rubio, Alfonso Vegara i José Duato, Premis Rei Jaume I en protecció ambiental, urbanisme i noves tecnologies, respectivament, aportaran idees per a crear ciutats més sostenibles

El Museu de les Ciències acull el pròxim 18 d’abril el fòrum de debat ‘Urbanisme verd i sostenibilitat: la ciutat que volem’, una trobada que s’emmarca en el context de València Capital Verda Europea 2024 i que sorgix fruit de la col·laboració entre la Ciutat de les Arts i les Ciències i l’Ajuntament de València. El fòrum, dirigit pel president del Comité d’Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències, José Luis Rubio, forma part del cicle de conferències científiques ‘Actualitat’ que se celebra al Museu de les Ciències.

La taula redona ‘Urbanisme verd i sostenibilitat: la ciutat que volem’, de lliure accés i que tindrà lloc a l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències el dijous 18 d’abril a partir de les 19.00 hores, reunirà experts en urbanisme i sostenibilitat per a explorar futures consideracions, aportar anàlisis, directrius i recomanacions que puguen contribuir al desenvolupament de ciutats més eficients, estimulants i saludables.

La presidenta del Col·legi Territorial d’Arquitectes de València, Marina Sender, moderarà la taula de debat en la qual participaran Alfonso Vegara, doctor en Planificació Urbana i Regional i Premi Rei Jaume I d’urbanisme, paisatge i sostenibilitat; el president del Comité d’Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Premi Rei Jaume I de protecció mediambiental i director científic del fòrum, Jose Luis Rubio, i José Duato, Premi Rei Jaume I de noves tecnologies.

Per orde d’intervenció, Alfonso Vegara exposarà la ponència ‘La ciutat intel·ligent’, Jose Luis Rubio abordarà la temàtica ‘Sòls urbans i zones verdes. Desafiaments i oportunitats’ i finalitzarà l’investigador José Duato amb la ponència ‘Ciutats energèticament eficients’. Després de l’exposició dels diferents temes proposats, s’obrirà un debat obert que serà conduït per Marina Sender.

En unes dècades, el 80 % de la humanitat viurà en ciutats, i esta tendència requerix un debat en profunditat sobre les característiques de les ciutats que volem i que necessitem. El creixement urbà futur ha de prioritzar la sostenibilitat ambiental i social. Això implica la planificació d’edificacions respectuoses amb el medi ambient, la promoció d’espais verds i la implementació de tecnologies energètiques eficients.

A més, han de considerar-se mesures com la gestió adequada de sòls urbans i la integració d’elements naturals en la infraestructura urbana. El fòrum també aborda l’adaptació a fenòmens climàtics extrems i promou la participació comunitària en la planificació urbana.

 

Galeria d'imatges