Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
IVC

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport nomena la nova delegada territorial de l’Institut Valencià de Cultura a Castelló

03/04/2024
  • La selecció de Clara Gómez s’ha produït després d’estudiar diversos perfils professionals, tenint en compte els requisits específics per a la cobertura d’este lloc

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport ha acordat la designació de Clara Gómez Mateu com a responsable delegada de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) a la província de Castelló i la seua incorporació immediata.

La selecció d’esta candidatura s’ha produït després d’estudiar diversos perfils professionals, tenint en compte els requisits específics per a la cobertura d’este lloc que requerix ser funcionari del grup A1 d’Administració general de la Generalitat, a més de tindre les capacitats necessàries per a gestionar esta àrea.

En este sentit, des de la Conselleria s’han dut a terme minuciosament els treballs de selecció, amb la finalitat de trobar la persona adequada que complira amb totes les condicions.

Clara Gómez és llicenciada en Dret i màster en Dret Administratiu i de l’Administració Pública per la Universitat de València. Des de 1989 ha ocupat diferents llocs administratius a Castelló primer com a laboral i, des de 2023, com a funcionària de carrera del grup A1 de la Generalitat, exercint labors de prefectura en la direcció territorial de les conselleries de Sanitat; Economia, Sectors Productius, Comerç Treball; i Justícia, Interior i Administració Pública.

Entre les funcions que exercirà la nova delegada territorial de l’IVC a Castelló està la d’executar les polítiques de l’Institut Valencià de Cultura en el seu àmbit territorial i dur a terme l’adequada gestió de les polítiques culturals d’acord amb les peculiaritats d’esta província i haurà d’exercir, a més, com a enllaç amb les direccions adjuntes i les subdireccions generals en l’organització de les diferents activitats programades a Castelló.

També li correspon col·laborar en l’elaboració de la programació, la promoció de polítiques de creació de públics i de generació de demanda en les localitats d’esta província, entre altres.

Així mateix, el titular de la delegació territorial de l’IVC a Castelló és responsable de la coordinació dels espais culturals adscrits en esta província, en concret; l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló, Teatre Principal de Castelló, Espai d’Art Contemporani de Castelló (EACC), el Museu de Belles Arts, el Palau de Congressos de Peníscola així com de les seus de la Filmoteca Valenciana en el Teatre El Raval de Castelló de la Plana i el Paranimf de l’UJI.