Agricultura, Ramaderia i Pesca
Pacte Verd

Barrera i Aguirre mostren el seu rebuig al Pacte Verd Europeu que perjudica el sector primari valencià

03/04/2024
Barrera i Aguirre mostren el seu rebuig al Pacte Verd Europeu que perjudica el sector primari valencià
  • El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport destaca que “ara més que mai hem de donar suport al nostre sector primari, als qui garantixen una producció d'aliments en la nostra terra”
  • El conseller José Luis Aguirre sol·licita “la revisió dels acords comercials per a protegir els productors europeus”

 

La Generalitat ha denunciat hui les conseqüències negatives per a l’economia espanyola i, especialment per al sector primari, de les polítiques inspirades en el Pacte Verd Europeu.

En esta línia s’han expressat el vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, i el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, durant la seua participació en la jornada titulada ‘Com afecta el Pacte Verd al sector primari valencià i a la societat’, organitzada per la d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Vicente Barrera ha assenyalat que el sector primari “és, sense dubte, un dels més perjudicats per l’agenda verda”, que ja està “allunyada de la realitat de la gent i que ja té conseqüències directes en la nostra vida diària”.

En este sentit, Barrera ha subratllat algunes d’estes conseqüències com ara les restriccions en l’ús de fertilitzants i pesticides que estan “provocant una reducció de la nostra producció agrícola i la nostra competitivitat en els mercats”.

“Hui estem ací, per sentit comú, perquè és el nostre compromís defendre un sector tan important, tan essencial com és el nostre sector primari, el manteniment de tot”, ha destacat el vicepresident i ha afirmat que “ara més que mai hem de donar suport als qui garantixen una producció d’aliments en la nostra terra”.

En este sentit, el vicepresident primer ha afegit que és per això que “treballem per promoure polítiques que faciliten la llibertat i la viabilitat econòmica de les unitats de producció i indústries vinculades al sector primari, assegurar la pervivència del món rural i acabar amb totes les imposicions ideològiques que pretenen acabar amb la nostra sobirania alimentària i fer-nos dependents de tercers països”.

Revisió dels acords comercials

Per la seua part, el responsable d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha ressaltat que “és necessari que se suspenga tota la legislació adoptada arran del Pacte Verd Europeu”.

Aguirre ha sol·licitat “la revisió dels acords comercials per a protegir els productors europeus” i ha reiterat el compromís de la Conselleria d’Agricultura “de treballar incansablement per a defendre els interessos de tot el sector davant regulacions nocives”.

En este context, ha criticat la competència deslleial per part de tercers països, que ha “minvat la sobirania alimentària dels estats membres, accelerant la despoblació rural i posant en risc la viabilitat de les indústries vinculades al sector primari”.

Recentment les Corts Valencianes van aprovar una proposició no de llei de tramitació d’urgència relativa a les conseqüències del Pacte Verd Europeu per als interessos nacionals i en defensa del sector primari espanyol, presentada pel Grup Parlamentari VOX i secundada pel PP.

L’acte ha comptat amb el testimoniatge de cinc professionals que viuen la realitat diària del sector i patixen les conseqüències de la legislació europea i ha estat moderat pel periodista Salvador Ferrer. Han participat Rebeca García, del sector vitivinícola; Javier Tarín, transhumant i membre de La Dula; Daniel Ramos, ramader de brau; Paula Nuévalos, jove agricultora; i Javier Monterde, empresari del sector avícola.
 

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats