President
Infraestructures

Carlos Mazón anuncia la presentació de l’estudi d’impacte i necessitat de la segona pista de l’aeroport d’Alacant-Elx-Miguel Hernández i l’ampliació de Manises

03/04/2024
Carlos Mazón anuncia la presentació de l’estudi d’impacte i necessitat de la segona pista de l’aeroport d’Alacant-Elx-Miguel Hernández i ...
  • Este estudi que es farà de manera conjunta entre la Generalitat Valenciana i les cambres de comerç es presentarà a la fi d’abril o principi de maig
  • Assenyala que l’informe es realitzarà “des del rigor i la professionalitat” i amb dades que justifiquen que “hem de continuar sent ambiciosos perquè la capacitat turística de la Comunitat Valenciana està fora de tot dubte”
  • Assegura que l’estudi demostrarà “les oportunitats que podem posar en marxa, les que hem perdut o acabarem perdent”
  • Apel·la a la unió de totes les forces polítiques, econòmiques i socials per al desenvolupament d’esta infraestructura estratègica que “és necessària per al futur de la Comunitat Valenciana i d’Espanya”
  • El president de la Generalitat assistix a la inauguració de la nova base d’Easyjet a l’aeroport d’Alacant-Elx Miguel Hernández

 

Elx.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat que la Generalitat juntament amb les cambres de comerç de la Comunitat Valenciana presentarà a la fi d’abril o principi de maig l’estudi d’impacte i necessitat de la segona pista de l’aeroport d’Alacant-Elx-Miguel Hernández i l’ampliació de l’aeroport de Manises. Una iniciativa que es farà “des del rigor i la professionalitat”.

El president ha fet estes declaracions durant la inauguració de la nova base d’Easyjet a l’aeroport d’Alacant-Elx-Miguel Hernández, la quarta seu de la companyia aèria al nostre país.

El cap del Consell ha defés que “la capacitat turística de la Comunitat Valenciana està fora de tot dubte i no podem deixar de ser ambiciosos” per la qual cosa “justificarem, motivarem i raonarem esta necessitat”. Així mateix, ha destacat que el turisme a la Comunitat Valenciana “està tornant a la champions league i per això cal cuidar-lo amb la segona pista de l’aeroport i l’ampliació de l’altre”.

El president ha sol·licitat “condicions d’igualtat” amb la resta de les autonomies i ha recordat que hi ha altres aeroports a Espanya amb 13 milions de passatgers que ja disposen d’una segona pista mentres que el d’Alacant, amb més 16 milions de passatgers “seguix sense tindre-la”. Juntament amb la segona pista de l’aeroport d’Alacant-Elx-Miguel Hernández, l’estudi justificarà la necessitat d’ampliar l’aeroport de Manises “perquè moltes altres destinacions puguen continuar mirant la Comunitat Valenciana”.

Carlos Mazón ha destacat que este estudi demostrarà “no solament les opcions de creixement que tenim si es posen en marxa estes infraestructures, sinó totes les opcions que ja desgraciadament hem perdut o acabarem perdent”.

Així mateix, el cap del Consell ha defés que “el turisme és política d’estat” per la qual cosa la segona pista d’Alacant-Elx Miguel Hernández i l’ampliació de Manises no es tracta d’una “reivindicació local” sinó que és una “necessitat de país i de competitivitat”. D’esta manera, el president ha apel·lat a la unió de totes les forces polítiques, econòmiques i socials per al desenvolupament d’esta iniciativa perquè “és necessària per al futur de la Comunitat Valenciana”.

Mazón ha incidit en els “dos requisits imprescindibles” que precisa l’aeroport d’Alacant-Elx-Miguel Hernández per a “convertir-se en l’aeroport internacional que mereixem: la connexió ferroviària i una segona pista. Este aeroport és actualment l’única infraestructura aèria a Europa que no els té”.

El màxim representant de l’executiu valencià ha reivindicat que “la Comunitat Valenciana és una destinació fiable i atractiva a les inversions sense taxa al turisme i un sector professional que aposta per un model sostenible i respectuós amb l’entorn”.

Nova base Easyjet

El cap del Consell ha agraït l’aposta d’Easyjet per la província d’Alacant amb l’obertura d’esta nova base. En este sentit ha fet referència a les deu noves connexions des d’Alacant amb ciutats com Birmingham, Southampton, Zuric, Nantes, Praga, Newcastle, Lille, Belfast City, Lió i Niça.

Així, Easyjet, sumant les noves rutes a les ja existents, oferix 1,5 milions de seients a Alacant per a esta temporada d’estiu. A més, la nova base suposa la creació de 100 llocs de treball.

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

President de la Generalitat, Carlos Mazón