Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Transport públic

FGV farà obres d’emergència en la zona del Mascarat de la línia 9 del TRAM d’Alacant a partir del 9 d’abril

04/04/2024
Obres emergència TRAM
  • L’incendi ocorregut el mes de gener passat que va afectar els termes municipals d’Altea i Calp obliga a executar estes obres, pressupostades en més de dos milions d’euros
  • Estos treballs obliguen a interrompre la circulació en esta línia i oferir servici d’autobús entre les parades d’Olla de Altea i Calp

 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) iniciarà dimarts que ve 9 d’abril les obres d’emergència en la zona del Mascarat de la línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia), que obliguen a interrompre inicialment la circulació ferroviària entre les estacions d’Olla de Altea i Calp.

FGV disposarà el mateix 9 d’abril, des de l’inici del servici, transport alternatiu d’autobús entre estes dos parades.

Els autobusos previstos mantenen l’horari de pas dels trens en la zona afectada, amb una modificació de les hores d’eixida, pas i arribada en el tram Benidorm-Olla Altea-Calp.

Els vehicles programats són accessibles per a facilitar l’accés de les persones de mobilitat reduïda (PMR) i els usuaris es poden informar a través dels canals habituals, com ara panells informatius en estacions, web i app oficial.

Després d’este primer tall que afectarà el tram Olla de Altea-Calp, a partir de setembre la interrupció s’establirà entre Garganes i Calp i, posteriorment, a l’octubre s’ampliarà fins a Teulada. En una última fase, abans de la finalització de les obres al desembre, el tall comprendrà el tram Garganes-Calp.

FGV s’ha posat en contacte amb els ajuntaments afectats per a informar i coordinar les actuacions previstes a l’hora d’oferir el servici alternatiu d’autobús en els trams en els quals està previst executar estos treballs.

Obres d’emergència

Les obres d’emergència tenen com a objectiu esmenar els efectes provocats per l’incendi patit en esta zona el mes de gener passat i que va afectar la infraestructura ferroviària en els termes municipals d’Altea i Calp.

Entre les accions que s’han d’executar es troba la retirada d’arbratge, la mitigació de possibles riscos geològics, la reconstrucció d’un terraplé i infraestructura de drenatge, i la reducció de l’erosió en talussos i vessants pròxims al traçat de la via.

Les obres afecten els trams Olla de Altea-Calp i Calp-Benissa-Teulada, ja que FGV aprofitarà el tall del servici ferroviari per a fer, durant el mes d’octubre, una obra de manteniment de la infraestructura i via que afecta el tram Calp-Benissa.

Esta actuació s’executarà de manera paral·lela i coordinada a les obres dels nous viaductes ferroviaris de Mascarat i Algar de la línia 9, situats en el terme municipal d’Altea.

FGV ha fet coincidir estes tres actuacions per a completar així, abans de final d’any, el procés de modernització de la línia 9 que unix Benidorm i Dénia.

Una vegada finalitzades les obres de renovació dels viaductes d’Algar i Mascarat, les modernes unitats de propulsió dièsel-elèctrica sèrie 5000 podran circular per tota la línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia), i d’esta manera s’evitarà als viatgers el transbord que actualment es fa a Calp.

 

Galeria d'imatges