Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV) celebra la seua trobada de primavera amb tres concerts a València, Castelló de la Plana i Altea

04/04/2024
La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV) celebra la seua trobada de primavera amb tres concerts a València, Castelló de la Plana i Altea
  • Els concerts s’oferiran entre el 5 i el 7 d’abril al Palau de les Arts, l’Auditori de Castelló i la Casa de la Música d’Altea
  • La JOGV estarà dirigida en esta edició per Roberto Forés Veses, director de l’English Chamber Orchestra, acompanyada al piano per María Linares

 

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV) va iniciar dijous passat 28 de març al Palau de les Arts Reina Sofia les classes i els assajos de la seua trobada de primavera, que culminarà amb tres concerts del 5 al 7 d’abril, sota la direcció de Roberto Forés Veses, director de l’English Chamber Orchestra, i acompanyada al piano per María Linares.

El primer concert se celebra el divendres 5 d’abril, a les 19.30 hores, al Palau de les Arts Reina Sofia. El segon concert se celebra el dissabte 6 d’abril, a les 19.30 hores, a l’Auditori de Castelló. Les actuacions de la JOGV conclouen el diumenge 7 d’abril, a les 18.00 hores, al Palau de la Música d’Altea.

El programa d’enguany està conformat en la seua primera part per D’un matin de printemps de Lili Boulanger i Piano concerto núm. 3 de Serguei Rakhmàninov, amb María Linares al piano. Després de la pausa, s’interpretarà Petrushka d’Ígor Stravinski.

El director adjunt de Música i Cultura Popular de l’IVC, Joan Cerveró, ha assenyalat que les trobades de primavera “són fonamentals per a la formació dels jóvens músics de la JOGV, ja que disposen d’uns dies d’intensa convivència amb tallers d’alt nivell de les diferents especialitats instrumentals, per a després concloure amb una setmana d’assajos conjunts sota les ordes del director convidat i la celebració de tres concerts”.

“Enguany els concerts se celebren a València, Castelló i Altea amb l’objectiu de promocionar el talent de la JOGV per tota la Comunitat Valenciana i que públic aficionat a la música clàssica de les tres províncies tinga l’oportunitat de gaudir del magnífic programa que han preparat durant les trobades”, ha afegit.

Cerveró també ha indicat que en esta edició, “tenim el privilegi de comptar amb Roberto Forés Veses, un dels directors valencians amb més prestigi i projecció internacional dins del món de la música clàssica, no solament per la seua dilatada trajectòria com a director de grans orquestres, sinó també per la qualitat de les seues gravacions discogràfiques”.

Finalment, Joan Cerveró ha destacat la participació de María Linares, “una de les pianistes valencianes amb més talent i futur dins de la seua especialitat, com ho demostren tots els premis obtinguts al llarg de la seua carrera i la seua agenda d’actuacions en auditoris i festivals de tot el món”.

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana depén de la direcció adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura i està formada per 79 músics menors de 26 anys.

El seu objectiu és contribuir a la formació dels músics mitjançant trobades i tallers dirigits per destacats professors de cada especialitat instrumental. En el seu repertori destaca la presència de música actual i les obres de compositors valencians, a les quals ha dedicat la seua producció discogràfica.

 

Galeria d'imatges