Agricultura, Ramaderia i Pesca
Alimentació

José Luis Aguirre destaca que la Mostra Proava se situa com un gran escenari de la promoció dels productes de qualitat agroalimentària de la nostra regió

04/04/2024
José Luis Aguirre destaca que la Mostra Proava se situa com un gran escenari de la promoció dels productes de qualitat agroalimentària de la ...
  • El conseller d’Agricultura inaugura la 34a Mostra de Vins, Cerveses, Cava, Licors i Productes Artesanals de la Comunitat Valenciana i participa en l’entrega de premis al sector
  • Més d’un centenar d’expositors presenten les seues novetats en vins, formatges, embotits, olis, xocolates i altres productes tradicionals

 

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha assenyalat que la Mostra Proava se situa com un gran escenari de la promoció dels productes de qualitat agroalimentària de la nostra regió.

Durant la inauguració de la 34a Mostra de Vins, Cerveses, Cava, Licors i Productes Artesanals de la Comunitat Valenciana, oberta fins al 8 d’abril, Aguirre ha destacat que “els habitants de València i els seus visitants poden conéixer de primera mà la gran qualitat dels aliments i begudes que ixen dels nostres camps, dels nostres artesans, de les nostres almàsseres i cellers… d’un món rural que mereix el reconeixement necessari a l’excel·lent treball que desenvolupa”.

A més, el conseller ha afegit que “en un context de globalització, d’una Europa amb fronteres excessivament permeables als productes forans, i on la competència deslleial posa en perill real el nostre sector, és necessari acostar al consumidor totes les bondats que amaguen cada un dels productes de la Comunitat Valenciana”.

José Luis Aguirre ha expressat el suport de la Conselleria a esdeveniments difusors dels valors de la qualitat i la proximitat dels aliments valencians, per a acostar-los al consumidor.

D’igual manera, el titular d’Agricultura ha destacat la labor que desenvolupen els consells reguladors com a garants de la qualitat de molts dels productes autòctons de la Comunitat Valenciana.

Durant la seua visita al recinte firal, el conseller també ha participat en l’entrega de premis i reconeixements al sector en les diferents categories dels concursos oficials de vins i olis.

En l’actual edició, l’organitzadora de l’esdeveniment, l’Associació per a la Promoció d’Aliments de Qualitat de la Comunitat Valenciana (PROAVA), ha reunit prop d’un centenar d’expositors, entre els quals estan representats diferents consells reguladors, cellers i cooperatives, i empreses agroalimentàries. En paral·lel se celebren nombrosos tastos, concerts i activitats infantils.

 

Galeria d'imatges