Justícia i Interior
Administració de Justícia

Elisa Núñez anuncia l’impuls de la creació a Alacant de sales desplaçades del Social i el Contenciós Administratiu del TSJ de la Comunitat Valenciana

05/04/2024
Elisa Núñez anuncia l’impuls de la creació a Alacant de sales desplaçades del Social i el Contenciós Administratiu del TSJ de la Comunitat Valenciana
  • Traslladarà als grups de les Corts Valencianes esta iniciativa perquè proposen al Govern modificar la Llei de demarcació i planta judicial, i que preveja una descentralització de sales
  • La consellera ha visitat les obres de la Ciutat de la Justícia d’Alacant, en la qual s’invertiran 23 milions enguany
  • En 2024 Justícia ha posat en marxa més de 3,1 milions d’inversió en la nova seu per al Tribunal de Marques, i a millorar cinc instal·lacions judicials més existents a la ciutat d’Alacant

​​​​​​​La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha anunciat que el Consell impulsarà la creació de sales desplaçades del Social i del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana a Alacant.

Elisa Núñez ha explicat que els beneficis d’esta mesura són “molts i tots d’una gran importància. Satisfem una reivindicació històrica dels professionals jurídics de la província, que els estalviarà desplaçaments a València i facilitarà indubtablement la seua labor diària; contribuïm a la vertebració d’Espanya i de la Comunitat Valenciana, a través de les seues províncies, que són les que verdaderament tenen una fortalesa territorial, i complim un principi democràtic essencial, que és acostar la justícia als ciutadans i millorar els temps de resposta, ja que descarreguem les sales socials i del Contenciós del TSJ que hi ha a València”.

La consellera ha manifestat que “per a fer-ho, a través dels grups parlamentaris de les Corts Valencianes, proposarem al Govern que impulse la modificació de la Llei de demarcació i planta judicial, de tal manera que es preveja una descentralització de sales que ja existix en altres regions d’Espanya, com ara Andalusia, Galícia o Castella i Lleó”.

Núñez confia que “tots els partits, incloent-hi el PSOE i Compromís, reclamen al Govern de Pedro Sánchez el que Alacant necessita”.

La titular de Justícia i Interior ha visitat les obres per a la nova Ciutat de la Justícia d’Alacant, així com el local per al Jutjat de Marca Comunitària, la seu judicial d’Alacant, la Fiscalia, l’Institut de Medicina Legal i la Casa del Menor.

Elisa Núñez ha explicat que “la inversió prevista a la Ciutat de la Justícia d’Alacant és de 23 milions en 2024 i la finalització de les obres està prevista per a finals de 2025, amb una inversió que haurà suposat un total de 85 milions, la més important de tota la legislatura”.

A més, la Conselleria de Justícia en 2024 posarà en marxa una inversió superior als 3,1 milions d’euros en noves actuacions per a instal·lacions judicials a la ciutat d’Alacant. Entre estes, la nova seu per al Tribunal de Marques de la Unió Europea, i cinc intervencions més per a millorar instal·lacions existents.

Nova Ciutat de la Justícia d’Alacant

L’edifici de la Ciutat de la Justícia d’Alacant s’està construint al costat de l’avinguda d’Aguilera, enfront de l’actual Palau de Justícia. Tindrà set plantes d’altura, dos soterranis, semisoterrani i aparcament, repartits sobre un total de 47.000 metres quadrats sobre una parcel·la de 5.500 metres quadrats.

La nova Ciutat de la Justícia d’Alacant permetrà acabar amb la dispersió de seus, fins a huit, que alberguen actualment els òrgans judicials unipersonals que donen servici a una població de quasi 400.000 habitants censats.

Este edifici albergarà la majoria dels òrgans judicials d’Alacant, una reunificació que permetrà millorar la qualitat de la prestació de la justícia per a les 400.000 persones que formen part d’este partit judicial.

Noves actuacions en marxa

Una de les noves actuacions que s’ha posat en marxa és la de la nova seu per al Tribunal de Marques de la Unió Europea, els locals de la qual es van comprar el novembre de 2023. Ja s’ha elaborat una proposta d’adequació del local, com a pas previ a la seua consulta amb els jutges del Mercantil, amb la finalitat de procedir a la redacció del projecte. Esta seu s’emplaçarà en dos locals comercials situats enfront de la seu judicial de Pardo Gimeno 34, en l’edifici Pardo Gimeno 41.

Al febrer es van iniciar les obres d’adequació de locals per a jutjats al carrer Alona 26 i García Andreu 39, per a situar dos jutjats i cinc consultes de l’Institut de Medicina Legal d’Alacant, amb un pressupost de 953.051 euros, i també van començar les obres de conservació i reforç de forjats en l’Audiència Provincial, amb una inversió de 188.839 euros.

També es troben en execució la reforma dels ascensors situats a l’entrada principal de la seu judicial de Pardo Gimeno 43 (32.875 euros); les obres de substitució de l’ascensor de l’entrada de l’edifici de la seu judicial de Benalúa (41.417 euros), i a l’abril començaran les obres de millora de ventilació de la seu judicial Los Doscientos, amb una inversió de 48.261 euros.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Elisa Núñez