Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
Formació Professional

35 alumnes de Formació Professional representen la Comunitat Valenciana en el campionat nacional ‘Spain Skills’

06/04/2024
35 alumnes de Formació Professional representen la Comunitat Valenciana en el campionat nacional ‘Spain Skills’
  • La competició tindrà lloc en Ifema Madrid del 10 al 13 d’abril
  • L’objectiu és mostrar el talent i les habilitats de l’FP competint en diverses especialitats

La Formació Professional de la Comunitat Valenciana participarà amb 35 alumnes en els prestigiosos campionats ‘Spain Skills 2024’, que es desenvoluparan del 10 al 13 d’abril en Ifema Madrid.

L’objectiu d’estes competicions, que es desenvolupen tant en àmbit autonòmic com nacional i internacional, tenen com a principal objectiu donar a conéixer el talent i les habilitats de la Formació Professional mitjançant la competició dels estudiants d’especialitats diferents.

La delegació valenciana, composta per 29 hòmens i 6 dones, competirà en les 29 modalitats oficials i en 2 de les modalitats de demostració.

Les modalitats oficials són les següents: mecatrònica; disseny mecànic; CNC fresatge; soldadura; electrònica; sistemes robòtics integrats; reparació de carrosseria; tecnologia de l’automòbil; pintura d’automòbil; lampisteria i calefacció; instal·lacions elèctriques; control industrial; ebenisteria; fusteria; jardineria paisatgística; refrigeració i aire condicionat; perruqueria; estètica; cuina; servicis de restaurant i bar; forn; recepció hotelera; atenció sociosanitària; floristeria; tecnologia de la moda; aparadorisme i comercialització visual; disseny de jocs i animacions 3D i desenvolupament web, i TIC d’administració de sistemes en xarxa.

Per la seua banda, les modalitats de demostració són: Cloud Computing; energies renovables; tecnologia de vehicles pesants; robòtica col·laborativa, i farmàcia i parafarmàcia.

El guanyador del campionat ‘Spain Skills’ representarà Espanya en els campionats ‘EuroSkill’ i ‘WorldSkill’.

El fundador dels campionats Skills d’FP va ser l’alacantí Francisco Albert Vidal, que en 1947 va organitzar el primer concurs nacional espanyol amb uns quatre mil aprenents d’una dotzena d’especialitats mecàniques.

Galeria d'imatges