Sanitat

El Consell autoritza un acord marc per a la compra centralitzada de medicaments que continguen el principi actiu de metotrexat

09/04/2024
  • Està dividit en 17 lots i el valor estimat en cas de pròrroga durant tres anys ascendix a 16,2 milions d’euros
  • Permetrà la selecció d’empreses subministradores, fixar els preus i establir els termes dels contractes

El Consell ha autoritzat un acord marc per a la compra centralitzada de medicaments d’ús humà que tinguen com a composició el principi actiu de metotrexat, que s’utilitza principalment en tractaments per al càncer o determinades malalties autoimmunes, com l’artritis reumatoide.

Este acord marc, que tindrà una duració d’un any amb possibilitat de pròrroga fins als tres anys màxim, es dividirà en 17 lots. En este sentit, el pressupost màxim de licitació establit per al període d’un any és de 3,8 milions d’euros, i el valor total estimat en el cas de prorrogar-se ascendix a 16,2 milions d’euros.

L’objectiu és seleccionar, a través d’este acord marc, les empreses que subministraran este tipus de medicaments als centres sanitaris dependents de la Conselleria de Sanitat. A més, permetrà fixar els preus i establir els termes i condicions dels contractes de manera eficient i garantint un preu competitiu.

Els beneficiaris d’este acord marc seran, d’una banda, les empreses licitadores en poder optar a esta compra centralitzada i, d’altra banda, els pacients en accedir a un producte de més qualitat.