Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge

El Consell aprova convenis de col·laboració amb quatre entitats per a impulsar la inserció sociolaboral de les víctimes de violència sobre la dona

09/04/2024
  • Esta col·laboració està dirigida al desenvolupament d’activitats i programes d’orientació i integració laboral destinats a dones ateses en la Xarxa de Centres Dona i els centres residencials de la Generalitat

El Consell ha aprovat quatre convenis de col·laboració entre la Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge i la Fundació Adecco; el centre d’estudis Adams; la Fundació ECCA Social, i Atende per al desenvolupament d’accions que faciliten la inserció laboral a les víctimes de violència sobre la dona.

L’objectiu és el desenvolupament d’activitats i programes d’orientació i integració laboral dirigits a dones ateses en la Xarxa de Centres Dona i els centres residencials de la Generalitat. Estes accions es realitzaran a través itineraris d’ocupació i formació específics per a dones víctimes de violència.

Els convenis no comporten obligacions econòmiques, per la qual cosa les entitats no obtindran cap contraprestació pel desenvolupament de la seua activitat.

En virtut d’estos acords, la Generalitat Valenciana, a través de la Xarxa de Centres Dona i els centres residencials dependents del Comissionat per a la Lluita contra la Violència sobre la Dona, es compromet a identificar les dones beneficiàries, informant dels aspectes rellevants de les candidates proposades referents a la seua inclusió social i inserció laboral.

En la selecció de les beneficiàries es tindran en compte, a més del compromís exprés d’aprofitament del programa per part de la dona, criteris tècnics per a la seua priorització, com ara les seues necessitats formatives, les càrregues familiars, l’edat o les dificultats importants per a la seua inserció laboral.

El Comissionat per a la Lluita contra la Violència sobre la Dona comunicarà a les entitats les persones beneficiàries de cada activitat i realitzarà el seguiment de cada dona i de les que pogueren ser contractades per intermediació d’estes quatre entitats.

Entitats col·laboradores

Els organismes que subscriuen estos acords aposten per la inserció laboral de les persones que s’enfronten a grans dificultats per a trobar ocupació.

També col·laboren amb persones amb discapacitat; majors de 45 anys; persones amb responsabilitats familiars no compartides; dones víctimes de violència sobre la dona; jóvens amb dificultats d’accés al mercat de treball; aturats de llarga duració, i persones en risc d’exclusió social.

Compten amb el suport d’una xarxa d’oficines distribuïdes per tot el territori nacional i amb recursos metodològics. Són coneixedores del món laboral i aporten la seua experiència en el sector i els avanços tecnològics.

Atende i la Fundació Adecco tenen com a obligacions establides en el conveni la realització de les entrevistes a les candidates proposades pel Comissionat per a la Lluita contra la Violència sobre la Dona que tinguen el perfil més idoni per als llocs disponibles.

També impulsaran accions d’intermediació laboral amb les participants i de seguiment laboral, i sol·licitaran autorització per a cessió de dades.

Per la seua banda, el centre d’estudis Adams Formación es compromet a concedir 50 beques anuals a dones víctimes de violència sobre la dona i 20 beques anuals a filles i fills d’estes dones en edat laboral, que els permeten realitzar cursos de formació, en línia, impartits pel mateix centre de manera gratuïta.

Este centre elaborarà el programa formatiu dels cursos mencionats, que s’impartiran en línia, amb l’objectiu d’ajudar a la reinserció sociolaboral d’estes víctimes de manera gratuïta. També nomenarà un tutor o tutora que servisca de suport a les víctimes d’esta violència durant el desenvolupament dels cursos de manera gratuïta.

Així mateix, la Fundació ECCA Social preveu activitats dirigides a l’atenció social integral; tutories d’orientació sociolaboral; tallers prelaborals presencials destinats a treballar les habilitats socials, l’alfabetització digital i la cerca d’ocupació. Unes altres de les accions de la Fundació són la formació i l’aprenentatge de les habilitats necessàries per a realitzar entrevistes de treball; les pràctiques professionals no laborals, i l’establiment d’un servici d’intermediació laboral i seguiment de l’ocupació.