Sanitat

El Consell autoritza el pagament de més de 180 milions d’euros per determinats servicis i subministraments prestats als departaments de salut des de 2021

09/04/2024
  • S’aprova un expedient d’enriquiment injust per a atendre el gasto generat per la prestació d’estos servicis als centres sanitaris
  • Els beneficiaris seran les empreses que s’han fet càrrec de proveir els departaments de salut per a millorar l’atenció sanitària

 

El Consell ha autoritzat el pagament de més de 180 milions d’euros per a atendre el gasto derivat del subministrament de materials i per la prestació de determinats servicis als departaments de salut durant els exercicis 2021, 2022 i 2023.

Per a això, el Consell ha autoritzat un expedient d’enriquiment injust per la necessitat d’atendre el compliment de les obligacions econòmiques de la Generalitat, en haver rebut de manera satisfactòria el material i els servicis contractats per a millorar l’atenció sanitària en centres assistencials de la Comunitat Valenciana.

D’esta manera, s’atenen pagaments pendents a empreses que s’han fet càrrec de proveir els departaments de salut de determinats servicis.

Així, l’expedient recull arrendaments d’edificis, maquinària o mobiliari, així com servicis de reparacions i subministrament de materials necessaris per al desenvolupament de la prestació assistencial. A més, inclou subministraments de diferents medicaments, treballs exercits en els centres sanitaris associats a la neteja, seguretat, custòdia o magatzematge, entre altres.

Finalment, mitjançant este expedient s’atén el gasto generat per l’adquisició de productes sanitaris, productes alimentaris, aigua, gas i energia elèctrica, a més de determinats concerts amb altres entitats per a garantir l’atenció sanitària.