Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
ITV

El Consell d’Administració de SITVAL aprova l’informe jurídic que permet l’equiparació salarial dels treballadors de les ITV

09/04/2024
El Consell d’Administració de SITVAL aprova l’informe jurídic que permet l’equiparació salarial dels treballadors de les ITV
  • La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes anuncia que els treballadors cobraran en un termini de huit dies les quantitats corresponents a l’exercici 2023
  • L’equiparació salarial afecta unes 300 persones que treballen en la Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles, SA (Sitval)

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha anunciat que el Consell d’Administració de la Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles, SA (Sitval), celebrat este dimarts, ha aprovat l’informe jurídic preceptiu per a poder dur a terme l’equiparació salarial dels treballadors de les ITV.

Nuria Montes també ha confirmat que en un termini de huit dies “els treballadors rebran l’abonament de les quantitats que, en fer-se efectiva esta equiparació, els corresponga respecte a l’exercici 2023. Posteriorment, a mitjan maig rebran els endarreriments de 2024, per a això en l’últim consell de Sitval ja es va consignar una partida superior al milió d’euros”.

Segons ha explicat la consellera, “d’esta manera l’actual Govern Valencià soluciona un conflicte heretat i que ha costat molt desembolicar”. Montes ha destacat el compromís de la Generalitat per resoldre la situació dels treballadors de Sitval, per la qual cosa es va sol·licitar un informe jurídic que ha permés formular alternatives a la Relació de llocs de treball (RPT) que permeten l’equiparació salarial. “Esta equiparació és una mesura que afecta unes 300 persones, incloent-hi les contractades de manera temporal per a reforçar el servici a l’estiu i que ja no pertanyen a la plantilla”, ha explicat la consellera.

De la mateixa manera, ha recordat que des de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme s’ha estat treballant “per a reparar la difícil situació deixada per l’anterior direcció de la Societat Pública de les ITV, en la qual es donaven unes diferències salarials enormes entre les persones treballadores de les diferents ITV, entre altres coses”.

La consellera i presidenta del Consell d’Administració de Sitval ha assegurat que “el nou govern de la Generalitat ha sigut molt sensible davant les dificultats que travessava el servici de les ITV després de la reversió pública executada pel govern anterior, que ha donat moltíssims problemes perquè la ciutadania accedira a un servici bàsic i fonamental”.

Finalment, durant este consell d’administració s’ha donat també el vistiplau a l’organigrama de la societat, que l’anterior direcció va deixar sense concretar. El nou organigrama preveu una direcció general de la qual depén una auditoria interna, una subdirecció general i tres direccions de zona, i de la subdirecció general dependran les direccions de recursos humans, jurídica, financera, tècnica o la de qualitat. Quant a les categories laborals de les ITV, queden subdividides en sis: direcció d’estació, responsable tècnic, responsable d’administració, cap d’equip, inspectors i administratius.

 

Galeria d'imatges