Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Infraestructures

Pradas defén el potencial de la Comunitat Valenciana i aposta per convertir-la “en el líder logístic del sud d’Europa”

10/04/2024
Pradas defén el potencial de la Comunitat Valenciana i aposta per convertir-la “en el líder logístic del sud d’Europa”
  • La consellera destaca el lideratge del triangle que formen Parc Sagunt, Almussafes i el port de València i assegura que el Consell treballa per al desenvolupament de pols a Castelló i Alacant 

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha reivindicat el potencial logístic de la Comunitat Valenciana, que considera que es convertirà “en el líder logístic del sud d’Europa” gràcies a diferents projectes que s’estan desenvolupant.

La màxima responsable de la Conselleria s’ha pronunciat en estos termes durant la seua participació en la Trobada Logística de la Comunitat Valenciana organitzada per l’Associació per al Progrés de la Direcció.

Durant la seua intervenció, la consellera ha destacat projectes tan rellevants com la futura estació intermodal de Sagunt, que implica una inversió de 98 milions d’euros per part de la Generalitat i “suposarà una peça clau per a l’entrada i eixida de mercaderies del corredor mediterrani”, segons la consellera. En este sentit, Salomé Pradas ha recordat que permetrà l’enviament les bateries produïdes per PowerCo d’una manera barata i sostenible, però també el d’altres productes clau d’indústries com l’agroalimentària.

“Parc Sagunt constituïx un dels vèrtexs del triangle del qual també formen part la fàbrica de Ford Almussafes i el port de València”, ha prosseguit la consellera. Per a Salomé Pradas, els dos actors han fet un salt clau en les últimes setmanes gràcies a la confirmació que es fabricarà un nou cotxe en la factoria valenciana i el desbloqueig de l’esperada ZAL.

Pradas, que ha admés que la província de València està cridada a tindre un paper protagonista, també ha destacat el potencial d’altres municipis com Cheste, Riba-roja i Loriguilla i la consolidació de diferents zones a Castelló i Alacant, claus per a captar inversions.

De la mateixa manera, la consellera ha admés que este procés anirà unit al desenvolupament d’infraestructures clau. Com a exemple ha posat l’eix de la ceràmica a Castelló, les millores en la CV-95 i les connexions amb l’N-332 a Alacant o actuacions més puntuals com el desdoblament de la CV-32 als termes municipals de Massalfassar i Albuixech, però que beneficiarà tota l’Horta Nord.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Salomé Pradas