Justícia i Interior

La Conselleria de Justícia i Interior destina un milió d’euros perquè els ajuntaments elaboren o actualitzen els seus plans d’emergències en 2024

11/04/2024
La Conselleria de Justícia i Interior destina un milió d’euros perquè els ajuntaments elaboren o actualitzen els seus plans d’emergències en 2024
  • Els consistoris interessats tenen fins al 26 d’abril per a sol·licitar les ajudes
  • Els municipis interessats han de presentar abans del 14 de setembre el seu primer esborrany de pla al Servici de Planificació de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències 

La Conselleria de Justícia i Interior ha convocat una nova línia d’ajudes dotada amb un milió d’euros, dirigida als ajuntaments de la Comunitat Valenciana i entitats supramunicipals, perquè contracten el personal tècnic necessari que elabore els seus plans d’emergència o actualitze els que tenen en vigor.

El termini per a la presentació de sol·licituds, tal com es recull en la resolució publicada el dia 8 d’abril en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV), és de 15 dies hàbils a partir de l’endemà de la seua publicació. Així, el 26 d’abril els municipis interessats podran sol·licitar esta ajuda.

Podran acollir-se a esta línia de subvenció tant els ajuntaments i mancomunitats que no tinguen els plans territorials obligatoris i necessiten confeccionar-los per primera vegada, com aquells que hagen de revisar i renovar els que ja tenen en funcionament.

A més dels plans d’actuació municipal, també se subvencionarà l’elaboració o actualització de plans contra riscos específics com ara incendis forestals, inundacions o terratrémols. No obstant això, com a requisit per a subvencionar la redacció d’un pla d’actuació municipal, haurà de tindre elaborat primer el Pla territorial municipal d’emergència.

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) resoldrà la concessió de les ajudes en el termini d’un mes a partir del 26 d’abril i notificarà com a mínim, l’import màxim de cada pla que s’haja subvencionat.

El beneficiari, per la  seua part, haurà de presentar un esborrany del pla o plans elaborats o revisats en el Servici de Planificació de l’AVSRE abans del 14 de setembre per a poder comprovar que estos plans s’ajusten a les ‘Guies per a redacció de plans d’emergència - 112CV - Generalitat Valenciana’ i poder homologar-los en la Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana una vegada hagen sigut aprovats pel ple municipal.

Esta línia de subvenció està inclosa en el Pla estratègic de subvencions de la Conselleria de Justícia i Interior i els seus organismes públics per al període 2023-2025.

 

Galeria d'imatges