Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Biodiversitat

Medi Ambient instal·la i restaura caixes-niu en Zones d’Especial Protecció per a Aus

11/04/2024
Medi Ambient instal·la i restaura caixes-niu en Zones d’Especial Protecció per a Aus
  • El director general de Medi natural ha destacat que “d’esta manera s’afavorix la cria d’espècies, ja que se’ls facilita un entorn favorable i segur”

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori està instal·lant i restaurant caixes-niu en Zones d’Especial Protecció per a Aus, una ferramenta que “afavorix la cria d’espècies, ja que se’ls facilita un entorn favorable i segur”, tal com ha destacat el director general de Medi Natural i Animal, Raúl Mérida.

Durant la temporada de cria de 2023 s’han revisat totes les caixes-niu instal·lades a la Comunitat Valenciana i s’ha comprovat l’ocupació d’aus per a poder dur a terme els estudis de prospecció, segons els diferents tipus d’espècies. “Per als anys següents, és necessari continuar amb les tasques de manteniment, sobretot per a evitar l’ocupació de les caixes niu per altres aus com els teuladins, estornells o gralles”, ha matisat Mérida.

Estos niadors artificials són normalment de fusta i solen instal·lar-se en les Zones d’Especial Protecció per a Aus (ZEPA), al voltant de cases on s’han detectat majors problemes de conservació en les teulades. A més, les brigades Natura 2000 han construït, durant 2023, caixes-niu de ciment en murs de cases de ferramentes o en pals.

D’altra banda, el Grup d’Intervenció a Altura (GIA) dels agents mediambientals de la Conselleria de Medi Ambient ha realitzat el manteniment d’algunes de les caixes-niu situades en les diferents ZEPA. Les principals accions que efectua este equip és la substitució de caixes deteriorades per unes noves a les torres, la revisió de caixes-teula instal·lades en teulades i la neteja de caixes de paret.

 

Galeria d'imatges